SORBET răcoritor de CAISE – rețetă + beneficii

Sorbetul este o variantă mult mai rapidă, mai ieftină și mai naturală pentru înghețata clasică. În plus, sorbetul este vegetal și nu conține lactate, ouă sau zahăr. Se prepară foarte ușor acasă, din aproape orice fel de fruct.

Cât timp sunt caisele și piersicile în sezon, încercați această rețetă. Veți obține un desert răcoros, dulce în mod natural și deopotrivă de sănătos.

Sorbet de Caise

Sorbet de Caise

Caisele sunt fructe cu un conținut redus de calorii. Sunt însă bogate în fibre și antioxidanți – îndeosebi beta-caroten, quercetină, catechine, epicatechine, proantocianidine, acid galic, acid cafeic, acid cumaric și acid ferulic.

Conțin de asemenea vitamina C, vitamina A, potasiu și cupru. Consumul de caise a fost asociat cu protejarea vederii, combaterea inflamațiilor, controlul nivelului de colesterol și sănătatea sistemului digestiv.

Sorbet de caise – rețetă

Ingrediente

• 10 caise
• 3-4 linguri de miere
• 50 ml de apă
• 2 linguri de suc de lămâie
• 1 lingură de rom

Preparare

Folosiți caise de la frigider. Fructele trebuie să fie foarte bine coapte și moi, dar sănătoase, fără părți alterate. Spălați-le cu apă rece și scoateți sâmburii.

Tăiați-le bucăți mici și puneți-le în blender. Adăugați mierea de albine, apa, sucul proaspăt stors de la lămâie și romul. Presărați și puțină sare neiodată. Mixați câteva secunde, până când obțineți o compoziție fină, ca o pastă.

Dacă preparați sorbetul pentru copii, renunțați la rom. Alcoolul are rolul de a preveni formarea acelor de gheață și de a da sorbetului o consistență mai cremoasă.

Dacă aveți o mașină de înghețată, turnați compoziția în bolul ei (răcit în prealabil) și porniți butonul. În circa jumătate de oră, sorbetul este gata, numai bun de mâncat.

Dacă nu aveți mașină de înghețată, turnați compoziția sorbetului într-o găletușă de plastic sau într-o caserolă mare și lăsați-o să stea în congelator câteva ore. Scoateți recipientul la jumătate de oră și mixați compoziția. Procedați astfel de 2-3 ori pentru a obține un sorbet cât mai fin.

Transferați la final compoziția în caserole, pahare, forme speciale de înghețată (cu băț sau fără).

Sursă: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=3

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.