Cum să faci o ÎNGHEȚATĂ sănătoasă, numai din FRUCTE (fără zahăr, fără foc)

Înghețata de fructe este o alegere excelentă pentru perioada caniculară a verii, când simțim nevoia să ne răcorim într-un mod cât mai „sănătos” și eficient. Fructele sunt bogate în apă, sunt hidratante și totodată vitaminizante.

Fructele cu miezul cărnos, precum bananele, mango sau avocado sunt ideale pentru înghețata de casă raw-vegan (vegetală, fără foc). Mixate în blender, se transformă într-o cremă fină, asemănătoare înghețatei din comerț.

inghetata de avocado

inghetata de avocado

Puteți folosi doar banane și alte fructe, sau doar avocado și alte fructe (precum fructe de pădure). Fructele trebuie să fie coapte bine, pentru a obține o înghețată dulce în mod natural.

Înghețată din fructe – rețetă

Ingrediente

• 2 banane
• 1 avocado
• 1 mango
• 1 pară (sau alt fruct)

Preparare

Modul de preparare este foarte simplu. Aveți nevoie doar de un blender sau robot de bucătărie. Curățați bananele, mango și para de coajă și tăiați-le rondele/cubulețe. Puneți-le în punguțe sau în caserole, și puneți-le în congelator. Lăsați-le peste noapte, sau câteva ore, până îngheață.

A doua zi, sau când doriți să preparați înghețata, puneți bucățile de fructe congelate în blender împreună cu avocado decojit și tăiat cubulețe. În acest articol puteți găsi indicații privind modul de curățare a fructelor de avocado.

Pulsați de câteva ori pentru a mărunți bucățile de fructe, apoi mixați la viteză mare pentru a le pasa bine. Trebuie să obțineți o compoziție fină, cremoasă.

Gustați, și dacă doriți ca înghețata să fie mai dulce, adăugați puțină miere de albine. De asemenea, o puteți face mai aromată, adăugând câteva picături de extract de vanilie sau alte arome preferate.

Transferați înghețata în boluri, pahare, cupe sau alte recipiente, și serviți-o imediat. Dacă vă mai rămâne, sau dacă vă place mai tare, mai lăsați-o să stea în congelator câteva ore.

O înghețată care conține avocado ne poate aduce numeroase beneficii sănătății. Acest fruct are un conținut nutrițional extrem de dens. Avocado conține toate vitaminele din complexul B, cu excepția vitaminei B12. Este bogat în fibre, vitamina K, cupru, vitamina E, potasiu, vitamina C, fosfor, mangan, Omega-3, fitosteroli și carotenoide.

Consumul de avocado susține sănătate sistemului cardiovascular și a creierului, ajută la controlul sațietății, a greutății corporale și a nivelului de zahăr din sânge.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.