IAURT înghețat cu FRUCTE – o alternativă naturală la ÎNGHEȚATA cu E-uri din comerț (rețeta celebrului bucătar Jamie Oliver)

Acest desert înghețat poate înlocui înghețata plină de E-uri din comerț. Este important să folosiți un iaurt natural, preferabil obținut în casă din lapte de vacă de țară sau dintr-o sursă bio.

Nu conține zahăr. Se prepară cu miere și fructe, și de aceea poate fi dat și copiilor.

Iaurt Congelat cu Fructe

Iaurt Congelat cu Fructe

Iaurt înghețat cu fructe – rețetă

Adăugați această rețetă pe lista deserturilor naturale de casă, cu o complexitate redusă de preparare. Este gata în 15 minute. Trebuie doar să aveți răbdare să înghețe fructele. Din ingredientele listate ies circa 6 porții.

Ingrediente

• 500 g de iaurt
• 400-500 g de fructe
• 1 banană
• 3-4 linguri de miere

Preparare

Pentru această rețetă puteți folosi orice fel de fructe vă plac, fie un singur tip, fie un amestec: fructe de pădure (zmeură, căpșuni, coacăze, afine etc), caise, piersici, nectarine, cireșe, prune, mango, ananas, kiwi etc.

Banana este obligatorie, deoarece dă mai multă dulceață și cremozitate desertului, făcând-l să semene foarte mult la textură cu înghețata.

Înainte de a amesteca toate ingredientele în blender, trebuie să congelați fructele. Decojiți banana și tăiați-o rondele. Spălați restul fructelor (îndepărtați sâmburii dacă e cazul), și tăiați-le bucăți mici.

Puneți toate fructele astfel pregătite într-o caserolă sau într-o pungă, sau pe o tăviță. Introduceți-le în congelator și lăsați-le peste noapte, sau cel 2 ore.

Amestecați iaurtul rece cu mierea în blender (trebuie să folosiți un blender de viteză mare, de cel puțin 700W). Adăugați fructele congelate (lăsate puțin la temperatura camerei) și mixați până obțineți o compoziție omogenă, cremoasă și pufoasă, asemănătoare înghețatei.

Turnați compoziția în boluri răcite la congelator sau în pahare. Se servește imediat. Dacă vă mai rămâne, păstrați-o în congelator, direct în recipiente închise.

Ca ingrediente opționale, puteți folosi pudră de roșcove sau cacao (veți obține o înghețată “de ciocolată”), frunzulițe de mentă sau busioc, pudră de vanilie naturală, alune, nuci și alte mirodenii.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.