Înghețata „BANANĂ pe BĂȚ” – mai simplu, mai sănătos și mai natural nu se poate!

Această rețetă îi va atrage în primul rând pe părinții care doresc să le dea celor mici deserturi sănătoase și cât mai naturale posibil. Această înghețată nu este „contraindicată” nici adulților, din contră.

Este o alternativă mult mai convenabilă din toate punctele de vedere pentru înghețata din comerț, care conține mulți aditivi dăunători sănătății.

Înghețată pe Băt din Banane - Rețetă

Înghețată pe Băt din Banane – Rețetă

Înghețata banană pe băț – rețetă

Ingrediente

• banane
• iaurt
• bețe de lemn (de la înghețate vechi)
• hârtie de copt
• decor: fulgi de cocos, nuci, alune măcinate, amestec de cereale, semințe de susan, fructe etc

Preparare

Bananele nu trebuie să fie foarte coapte. Dacă sunt prea moi, se vor sfărâma când veți înfige bețele. Decojiți bananele și tăiați-le pe fiecare în jumătate. Inserați în fiecare jumătate de banană cât un băț.

banane pe bat inghetate

Puneți iaurtul într-un borcan. Puteți adăuga în el puțină miere, pudră de vanilie naturală sau alte arome. Amestecați și înmuiați apoi fiecare banană în iaurt (pe trei sferturi) și rotiți până se acoperă bine. O altă variantă ar fi să puneți iaurtul într-un bol și să țineți bananele deasupra, iar cu o lingură să luați din iaurt și să le acoperiți.

Presărați pe porțiunile de banană glazurate diferite ingrediente: fulgi de cocos, nuci, alune, migdale sau fistic măcinate, semințe întregi sau măcinate etc.

Așezați bananele pe o farfurie plată și dați-le la congelator. Lăsați-le 3-4 ore, sau peste noapte. Înainte de a le servi lăsați-le să stea 10-12 minute la temperatura camerei.

Înghețată pe Băt din Banane - Rețetă

Înghețată pe Băt din Banane – Rețetă

O altă variantă ar fi să înveliți bananele în folie de plastic sau hârtie de copt și să le introduceți pe fiecare în congelator. Rezistă până la 2 săptămâni.

Opțiuni:

În loc de iaurt puteți folosi ciocolată neagră topită pe bain-marie, nutella de casă, unt de arahide sau orice alt sos gros și delicios. După ce dați bananele prin sosul de ciocolată, tăvăliți-le prin alune (nesărate) sau nuci zdrobite.

Dacă nu aveți ciocolată neagră, amestecați iaurt cu pudră de cacao sau roșcove și veți obține un sos de ciocolată delicios.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Poi la ce mao trebuie bagat batul ala in banana..

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.