Înghețată de CĂPȘUNI și BANANE – fără lactate, fără foc

Această înghețată de casă este gata într-un sfert de oră. Aveți nevoie de o ustensilă importantă pentru a o prepara, și anume de un blender puternic, pentru a procesa fructe congelate.

Este bine să profitați de dulceața căpșunilor cât sunt în sezon. Puneți la congelator, să aveți și în perioada de iarnă. Le puteți folosi la tarte, budinci sau alte deserturi. Căpșunile congelate sunt întotdeauna un ingredient la îndemână pentru înghețatele de casă care se servesc pe loc.

Înghețată de Căpșuni și Banane

Înghețată de Căpșuni și Banane

Înghețată de căpșuni și banane – rețetă

Puteți dubla sau micșora cantitățile ingredientelor. Ideea este să folosiți cantități egale de căpșuni și banane.

Ingrediente

• 500 g de căpșuni
• 500 g de banane
• opțional: 2 linguri de miere

Înghețată de Căpșuni și Banane Rețetă

Înghețată de Căpșuni și Banane Rețetă

Preparare

Cel mai important pas al acestei rețete este să lăsați fructele la congelat peste noapte. Tăiați bananele rondele și stropiți-le cu suc de lămâie. Dacă nu sunt foarte mari, căpșunile pot fi puse întregi. Se vor procesa mai ușor dacă sunt tăiate jumătăți.

A doua zi, când doriți să serviți o înghețată naturală, sănătoasă, scoateți fructele din congelator și lăsați-le la temperatura camerei circa jumătate de oră, apoi puneți-le în robotul cu lama S și mixați până se transformă într-o compoziție cremoasă, asemănătoare unei înghețate semi-topite.

Mixați întâi bananele în blender, până se fac pastă. Adăugați apoi căpșunile, și mixați până la omogenizare. Dacă blenderul se înfundă, opriți-l și amestecați în el cu o lingură. Puteți adăuga și puțin lapte vegetal, dacă nu merge.

Fructele trebuie să fie coapte bine, în special bananele.

Mierea de albine este opțională, deoarece ambele fructe sunt dulci, și înghețata nu mai are nevoie de un îndulcitor suplimentar. Dacă însă doriți să fie și mai dulce, mai puneți puțină miere.

După ce veți vedea cât de ușor se face această înghețată, cu siguranță nu veți mai cumpăra din magazine. Pot fi folosite diferite tipuri de fructe și arome, inclusiv cacao. Bananele sunt ingredientul de bază, deoarece dau consistență înghețatei și o fac foarte cremoasă.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.