Tort cu blat de CEREALE și cremă de BRÂNZĂ, fără preparare termică
Acest tort se poate prepara și fără o ocazie specială. Deși arată ca un desert potrivit pentru o masă festivă, este un preparat extrem de sățios și sănătos care se poate servi în orice zi a săptămânii, ca parte a unei diete sănătoase.
Nu conține zahăr, nici făină albă rafinată. În plus, tortul nu necesită preparare termică sau coacere în cuptor. Este o idee foarte bună pentru copii și pentru adulții care țin cură de slăbire sau au un regim special din cauza unei boli.
Tort din cereale – rețetă
Grâul încolțit se poate obține foarte ușor acasă. Urmați indicațiile din acest articol. Este o sursă uimitoare de vitamine și minerale. Prin încolțire, conținutul nutritiv sporește, iar grâul se transformă într-un super-aliment, energizant și curativ.
Ingrediente blat
• 500 g de grâu încolțit
• 130 g de nucă măcinată
• 2 banane
• 2 linguri de miere
Ingrediente cremă de brânză
• 200 g de cremă de brânză
• 1 gălbenuș de ou
• 100 g de stafide
• 3 linguri de miere
Preparare
Pentru a prepara blatul, măcinați grâul încolțit, nucile și bananele prin mașina de tocat sau prin robot. Adăugați apoi mierea de albine și amestecați până la omogenizare. Trebuie să obțineți o compoziție lipicioasă.
Pentru a prepara crema de brânză, amestecați toate ingredientele în robot sau cu mixerul. La final adăugați stafidele (pe care le puteți înmuia în rom înainte).
Asamblarea tortului
Presați blatul într-o formă detașabilă (inel de tort), sau pe un platou. Întindeți crema de brânză, nivelați și decorați tortul cu nucă de cocos răzuită, bucăți de nucă, semințe de susan și fructele preferate (fructe de pădure, mere, pere, căășuni, ananas, cireșe etc).
Introduceți tortul în frigider (sau congelator, pentru o întărire mai rapidă) și lăsați-l câteva ore, până devine ferm și se poate tăia fără probleme.