Budincă de CĂPȘUNE cu semințe CHIA

Un mod simplu de a consuma mai fructe proaspete la micul-dejun este prepararea acestui amestec ingenios și extrem de sănătos. Semințele de chia sunt liantul acestei budinci naturale, care absorb lichidele în care sunt puse și ajută la închegarea compoziției ca o gelatină.

Deși sunt foarte mici, semințele de chia sunt foarte bogate în nutrienți. Conțin o varietate de minerale și vitamine, în doze uimitor de mari. Mai multe despre beneficiile consumului de semințe chia puteți citi în acest articol.

Budincă de Căpșuni și Chia

Budincă de Căpșuni și Chia

Budincă de căpșune cu semințe chia – rețetă

La prepararea acestei budinci puteți folosi și alte tipuri de fructe, precum cireșe sau vișine, afine, zmeură, coacăze negre sau roșii, ori alte fructe de pădure îndeosebi.

Ingrediente

• 500 g de căpșune
• 4 lingurițe de chia
• 2 lingurițe de miere

Preparare

Căpșunele trebuie să fie coapte bine și dulci. Îndepărtați codițele, spălați-le bine și pasați-le cu ajutorul unui blender. Puteți folosi un mixer vertical.

După ce căpșunele s-au transformat într-o pastă lichidă, adăugați mierea și semințele de chia și mai mixați o dată, până la omogenizare. Gustați de dulce, și dacă mai este nevoie, mai adăugați miere de albine.

Turnați compoziția în boluri, pahare sau caserole, și introduceți-le în frigider. Așteptați cel puțin o oră, pentru ca semințele să se hidrateze bine și să se umfle. Acestea vor lega compoziția și o vor închega.

Opțiuni:

Puteți renunța la miere dacă suferiți de diabet sau vi s-a recomandat de medic să evitați dulcele. Căpșunele coapte bine au o dulceață naturală inofensivă. Pot fi consumate în siguranță și de diabetici.

Dacă doriți ca budinca să fie mai texturată, nu pasați toate fructele. Păstrați câteva întregi și tocați-le cu cuțitul bucăți mici.

În compoziția acestei budinci mai puteți adăuga fulgi de cocos, pudră de cacao sau de roșcove, banană pasată, kiwi pasat sau fructe de pădure mixate în blender.

Despre contraindicațiile consumului de semințe chia puteți citi în acest articol.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.