Prăjitură cu POLEN, fără coacere

Granulele de polen crud sunt atât de dulci și parfumate încât pot fi adăugate cu succes în diferite tipuri de deserturi de casă și băuturi.

Această prăjitură este reușită deoarece se prepară la rece, astfel încât substanțele nutritive din polen nu sunt distruse prin coacere sau fierbere. Face parte din categoria deserturilor sănătoase raw-vegan (fără foc și din ingrediente vegetale).

Prăjitură cu Polen

Prăjitură cu Polen

Folosirea produselor apicole în alimentația zilnică este un mijloc simplu de a ne întări starea de sănătate în mod natural.

Polenul este un energizant deosebit. O linguriță de polen ne poate oferi o pleiadă de nutrienți: vitamine, minerale, proteine, enzime, antioxidanți și acizi grași, care pot ajuta la prevenirea sau tratarea diferitelor suferințe.

Un beneficiu important al acestui desert este că nu conține zahăr, nici făină. Dulceața sa este naturală, și provine de la curmale.

Prăjitură cu polen – rețetă

Ingrediente

• 1 linguriță de polen crud
• 200 g de nuci
• 150 g de migdale
• 450 g de curmale
• 2-3 linguri de cacao sau roșcove
• ½ linguriță de sare

Preparare

Desfaceți curmalele și îndepărtați sâmburii. Tocați-le apoi mărunt pe un fund de lemn. Migdalele și nucile trebuie să fie crude.

Mixați miezul de nucă și migdalele în robot, până când se mărunțesc grosier (nu foarte fin). Adăugați polenul, pudra de cacao și sarea. În timp ce mixați, adăugați treptat curmalele. Opriți-vă atunci când obțineți o compoziție suficient de groasă pentru a fi modelată.

Presați aluatul cu degetele într-o formă sau într-o tavă pătrată, în care ați așezat o hârtie de copt. Nivelați cu dosul unei linguri până la uniformizare. Introduceți tava în frigider și lăsați-o să stea cel puțin o oră, pentru a deveni fermă și a putea fi tăiată fără probleme.

Puteți decora prăjitura cu polen măcinat, pudră de cacao, fulgi de cocos, ciocolată neagră rasă, stafide, merișoare, sau alte fructe uscate.

Păstrați prăjitura la rece, în frigider.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.