Prăjitură de post cu SFECLĂ roșie – fără foc, fără făină, fără zahăr

Am găsit un desert interesant cu sfeclă roșie, foarte ușor de preparat și reușit. Nu are gust de sfeclă, așa cum v-ați putea aștepta, datorită celorlalte ingrediente folosite.

Elementul cel mai atractiv al acestui cheesecake nu este doar culoarea roșie naturală care provine de la sfeclă, ci mai ales faptul că se prepară fără coacere în cuptor.

Cheesecake de Sfeclă

Cheesecake de Sfeclă

Rețeta nu necesită făină, zahăr, ouă sau lactate. Este un desert sănătos, întrucât conține doar fructe și legume.

Cheesecake cu sfeclă roșie – rețetă

Ingrediente blat

• 200 g de curmale
• 100 g de migdale

Ingrediente cremă

• 400 g de caju
• 1 sfeclă roșie
• 90 g de miere de albine
• 2 linguri de suc de lămâie
• 1 linguri de apă

Preparare

Puneți migdalele și curmalele într-un blender și procesați-le până se mărunțesc. Sau le puteți da prin mașina de tocat. Transferați compoziția obținută într-un inel detașabil sau într-o tavă rotundă și tipăriți-l cu degetele sau cu dosul unei linguri. Acesta este blatul, sau baza tortului.

Dacă observați că este prea subțire (în funcție de mărimea formei folosite), puteți mări cantitățile. În locul migdalelor puteți folosi nuci sau alune nesărate.

Pentru a obține crema, puneți nucile caju la înmuiat 2 ore în apă, apoi scurgeți-le de apă și puneți-le în blender. Curățați sfecla de coajă, spălați-o și tăiați-o bucăți mici. Adăugați-o și pe ea în blender. Puneți apoi apa, mierea de albine și sucul proaspăt stors de la lămâie.

Mixați până la omogenizare. Trebuie să obțineți o compoziție cremoasă și fină.

Întindeți crema peste blat și nivelați. Presărați deasupra miez de nucă măcinat, nucă de cocos rasă pe răzătoare (sau chipsuri de cocos) sau decorați cu diferite fructe.

Introduceți forma în frigider și lăsați-o să stea peste noapte (sau 8 ore). Dacă vă grăbiți, băgați tortul în congelator și așteptați 2 ore, până se întărește puțin. Dacă-l veți lăsa mai mult, se va congela prea tare și nu-l veți mai putea tăia. Lăsați-l 15 minute la temperatura camerei înainte de a-l servi.

Dacă doriți, în cremă puteți adăuga și câteva fructe de pădure (decongelate), pentru a obține un tort mult mai colorat, mai gustos și mai bogat în antioxidanți.

Sursă: http://www.createnplate.com/2014/02/07/raw-vegan-beet-cashew-cake/

Citeşte mai multe despre:

4 comentarii

  1. Buna seara,sfecla trebuie sa fie cruda sau fiarta?

  2. Iar pentru blat se mixeaza curmalele cu migdale, nu nucile cum e specificat in modul de preparare, nu?

  3. Ce dimensiuni ati folosit la tava? Multumesc

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.