Tort de SMOCHINE, fără foc – un deliciu spaniol de post

Această rețetă este foarte populară în Spania. Se numește “pan de higo”, care înseamnă pâine de smochine. Se modelează în diferite forme: ruladă, tort etc. Deși se prepară foarte ușor, rulada de smochine trebuie lăsată 3 zile la uscat.

Avantajul este că acest desert este 100% natural și foarte sănătos. Întrucât nu necesită preparare termică, nutrienții din fructe se păstrează intacți.

Tort de Smochine - Raw-Vegan

Tort de Smochine – Raw-Vegan

Ruladă de smochine – rețetă

Puteți mixa fructele cu ajutorul unui robot cu lama S. Rețeta tradițională se face însă manual.

Ingrediente

• 500 g de smochine uscate
• 100 g de nuci
• 1 lingură de miere
• 1 lingură de brandy sau rom
• 1 linguriță de scorțișoară
• ¼ linguriță de cuișoare măcinate
• ¼ linguriță de piper alb
• 2 linguri de semințe de fenicul
• făină de orez sau nucă de cocos pentru pudrat

Preparare

Rumeniți puțin nucile înainte de a le folosi la această rețetă, pentru a fi mai gustoase. Nu e nici o problemă dacă le folosiți crude.

Tăiați smochinele mărunt. Trebuie să obțineți o pastă lipicioasă.Tocați apoi miezul de nucă grosier.

Puneți pasta de smochine într-un bol. Adăugați miezul de nucă mărunțit, mierea de albine, brandy sau romul și mirodeniile. Amestecați cu mâna apoi frământați aluatul 4-5 minute, până începe să se lege. Dacă este prea uscat, mai adăugați puțin brandy sau rom.

Presați aluatul într-o formă rotundă și lăsați-o să stea la uscat 3 zile într-un loc răcoros. Dacă doriți să-i dați aluatului formă de ruladă sau salam, procedați astfel:

Ruladă de Smochine

Ruladă de Smochine

Presărați puțină făină de orez sau nucă de cocos pe masa de lucru. Puneți aluatul și modelați-l într-un baton de 20 de cm lungime, apoi rulați-l în făină pentru a se acoperi bine.

Înveliți batonul în hârtie de copt și răsuciți capetele. Așezați un vas greu peste ruladă pentru a sta cât mai fermă.

După cele 3 zile, rulada de smochine este gata. Tăiați-o felii groase. Serviți rulada ca atare, sau cu ceai, cafea etc. Păstrați-o într-un recipient etanș. Rezistă până la 3 săptămâni.

Pasionată de nutriție, medicină naturală, alimentație și rețete sănătoase. Scriu articole documentate de studii în aceste domenii. Prin sfaturile pe care le oferim dorim să ajutam oamenii să previna bolile, să preia controlul asupra sănătății lor și să ducă un stil de viață cât mai echilibrat.

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.