Chec simplu cu IAURT și PORTOCALE

Prăjiturile cu iaurt au devenit foarte căutate, datorită frăgezimii lor și a rețetelor foarte simple. Sunt foarte populare în Portugalia. Pentru o aromă deosebită, în ton cu anotimpul rece, puteți folosi portocală sau alte citrice.

Această prăjitură cu iaurt și portocală se prepară atât de ușor, încât poate fi făcută și de cei tineri sau mai puțin experimentați în arta gătitului.

Chec cu Iaurt și Portocale

Chec cu Iaurt și Portocale

Prăjitură de iaurt și portocale – rețetă

În loc de portocală puteți folosi mandarine, clementine sau lămâie. Dacă vreți să folosiți coaja în siguranță, spălați fructul cu apă și oțet și frecați-l cu o periuță și puțin bicarbonat de sodiu. Astfel veți elimina o parte din pesticide.

Pentru a coace prăjitura, puteți folosi tăvi de chec, o formă rotundă sau o avă dreptunghiulară sau pătrată. Orientați-vă în funcție de cantitatea compoziției.

Ingrediente

• 1 pahar de iaurt (125 g)
• 4 ouă
• 1 pahar de zahăr
• 3 pahare de făină
• ½ pahar de ulei
• 1 portocală

Preparare

Bateți ouăle cu zahărul într-un bol încăpător. Adăugați uleiul și sucul proaspăt stors de la portocală, inclusiv coaja rasă. Adăugați iaurtul, și la final incorporați treptat făina, amestecând constant. Trebuie să obțineți o compoziție moale, ca pentru chec sau pandișpan.

Ungeți forma sau tava în care veți coace prăjitura cu puțin unt sau ulei, și presărați puțină făină. Sau puteți folosi hârtie de copt. Turnați compoziția prăjiturii în tavă. Introduceți tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius. Lăsați prăjitura circa 40 de minute, sau până când trece testul scobitorii.

Tăiați prăjitura după ce s-a răcorit. O puteți servi cu o cană de iaurt, lapte, cafea sau ceai, sau pur și simplu ca desert.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.