Prăjitură din ingrediente crude, fără zahăr, fără făină – sănătoasă, vegetală, rapidă, delicioasă

Vă propunem un desert modern, preparat din fructe, fără făină, fără ouă, lactate sau zahăr. Este foarte dulce datorită fructelor, și foarte consistent, datorită nucilor.

Această prăjitură este ideală pentru copii, deoarece este sănătoasă și hrănitoare. În plus, rețeta este extrem de simplă și ușoară.

Prăjitură Fără Coacere

Prăjitură Fără Coacere

Prăjitură fără coacere – rețetă

Ingrediente blat

• 2 căni de miez de nucă
• 4 linguri de pudră de cacao sau roșcove
• 180 g de curmale
• 1 banană
• 1 vârf de cuțit de sare

Ingrediente cremă

• 2 banane
• 1 avocado
• 60 g de curmale
• 2-3 linguri de pudră de cacao sau roșcove
• pudră sau esență de vanilie

Preparare

Modul de preparare este uimitor de simplu. Aveți nevoie de un robot cu blender pentru a mixa ingredientele.

Înainte de orice, puneți curmalele la înmuiat  în apă cât să le cuprindă. Lăsați-le să stea 2-3 ore, sau peste noapte.

Pentru a obține blatul, puneți miezul de nucă ales bine, sarea și pudra de cacao sau roșcove în vasul robotului cu lama S. Mixați până când se macină fin. Adăugați curmalele mărunțite înainte, pentru a se mixa mai repede. Mixați până când rezultă un aluatul lipicios.

Puneți această compoziție de nuci, curmale și cacao într-o formă rotundă (inel de tort) sau altă tavă. Presați cu degetele, pentru a obține un strat uniform.

Tăiați banana rondele subțiri și așezați-le peste blat, pe toată suprafața. Introduceți vasul în frigider până pregătiți crema.

Folosiți blenderul de această dată. Puneți pulpa de avocado și bananele în vasul blenderul, adăugând puțină apă (din care au stat curmalele la înmuiat), cât să pornească și să meargă motorul. Mixați până obțineți o cremă fină, pufoasă și omogenă. Incorporați treptat cacao și curmalele. Adăugați la final esența de vanilie și mixați până la omogenizare.

Turnați această cremă peste blat, și nivelați. Puteți decora această prăjitură cu diferite fructe: portocale, nucă de cocos, stafide, merișoare sau afine uscate etc.

Dați prăjitura la frigider pentru a se întări. Cel mai bine este să o lăsați peste noapte, sau să o țineți în congelator câteva ore. Scoateți inelul, și tăiați prăjitura felii, ca pe tort.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.