Biscuiți simpli pentru copii… și adulți – gata în câteva minute, fără zahăr, făină sau ulei

Vă întrebați, probabil, din ce se prepară acești biscuiți, dacă nu conțin nici făină, nici ulei, nici zahăr. Aveți nevoie doar de două ingrediente de bază pentru a-i prepara: fulgi de ovăz și banane. Fulgii de ovăz au devenit un ingredient popular în majoritatea rețetelor de biscuiți de casă, preparate rapid și într-un mod cât mai sănătos: fără zahăr, ulei sau făină albă.

Bananele dau o dulceață naturală acestor biscuiți, de aceea nu trebuie să mai folosiți zahăr. Stafidele, de asemenea, sunt foarte dulci. Le puteți înlocui cu merișoare uscate, bucăți de prune, caise, curmale sau smochine uscate.

Biscuiți de Casă Fără Făină, Ulei sau Zahăr

Biscuiți de Casă Fără Făină, Ulei sau Zahăr

Biscuiți de ovăz și banane – rețetă

Acești biscuiți nu sunt numai pentru copii, îi pot mânca și mămicile care îi prepară și ceilalți membri ai familiei, deoarece sunt foarte gustoși și sănătoși. Rețeta este cât se poate de simplă.

Ingrediente

• 250 g de fulgi de ovăz
• 2 banane
• câteva stafide

Preparare

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să aprindeți cuptorul, deoarece biscuiții se prepară foarte rapid.

Pasați banalele cu o furculiță, până obțineți un piure. Folosiți banane cât mai coapte, pentru ca biscuiții să iasă cât mai dulci. Adăugați fulgii de ovăz și stafidele. Puteți înmuia stafidele înainte de a le folosi, punându-le într-un bol cu apă și esență de rom.

Amestecați totul până la omogenizare. Folosiți robotul de bucătărie dacă doriți să obțineți o compoziție mai fină.

Folosiți o tavă teflonată. Dacă nu aveți, tapetați o tavă obișnuită cu hârtie de copt. Întrucât compoziția este moale, luați din ea cu o lingură și așezați grămezile în tavă. Turtiți-le ușor cu o linguriță, ca să arate la final ca niște biscuiți.

După ce ați umplut o tavă, introduceți-o în cuptorul încins. Coaceți biscuiții la 190 de grade circa un sfert de oră.

Biscuiții de casă sunt o gustare practică pentru orice moment al zilei. Sunt buni calzi, dar și reci.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

6 comentarii

  1. EU AM INCERCAT ACEASTA RETETA, ESTE FFF BUNA!!!!

  2. MULTUMESC MULT PENTRU RETETA!

  3. O reteta minunata,MULTUMESC

  4. Putem inlocui stafidele cu merisoare, pentru anumite personaje:)

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.