NEGRESĂ crudă, fără zahăr, făină sau ulei

După ce veți descoperi acest mod de a prepara negresa nu veți mai face prea curând rețeta tradițională, cu lapte, făină, zahăr și ulei. Această negresă este foarte concentrată, deoarece se face din 3 ingrediente principale: nuci, curmale și cacao sau roșcove.

Este un desert sănătos, minunat pentru copii și pentru cei care sunt la dietă.

Negresă Raw-Vegan

Negresă Raw-Vegan

Negresă fără foc – rețetă

Ingrediente

• 250 g de miez de nucă
• 250 g de curmale
• 125 g de pudră de roșcove sau cacao

Preparare

Dați miezul de nucă prin mașina de tocat, sau zdrobiți-l în blender. După ce s-au măcinat, adăugați pudra de roșcove sau de cacao și amestecați. Dacă folosiți robotul, apăsați funcția „pulse” pentru a le amesteca în câteva secunde.

Zdrobiți curmalele tot prin mașina de tocat sau în blender. Amestecați curmalele făcute pastă cu miezul de nucă și roșcove. Va trebuie să obțineți un aluat lipicios, ușor de modelat.

Curmalele sunt foarte dulci, de aceea nu trebuie să mai adăugați zahăr sau miere.

Dacă doriți ca prăjitura să aibă un gust mai divers, puteți adăuga și o mână de migdale mărunțite în această compoziție.

Acesta este „aluatul” pentru negresă. Tapetați o formă sau o tavă cu hârtie de copt. Așezați pasta de curmale și nucă în tavă, presând cu degetele până se tipărește bine. Presărați pe deasupra nucă de cocos, ciocolată neagră rasă, pudră de roșcove/cacao/scorțișoară cernută.

Introduceți tava în frigider (nu la cuptor), și lăsați-o să stea câteva ore sau mai bine peste noapte pentru a deveni mai fermă și mai ușor de tăiat. Păstrați prăjitura în frigider după ce o tăiați.

O altă variantă este să formați biluțe din compoziție, și să le dați prin nucă de cocos. Sau puteți pune compoziția într-o formă rotundă, pentru a o tăia și servi ca un tort.

Puteți adăuga puțină ciocolata amăruie și în compoziție. Alte ingrediente opționale: coajă rasă de portocală, esență de rom sau vanilie, biscuiți mărunțiți, merișoare, stafide, afine uscate etc.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

5 comentarii

  1. cea mai sanatoasa prajitura, multumesc pentru reteta .

  2. Sigur o voi face in seara asta 😋

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.