NEGRESĂ crudă, fără zahăr, făină sau ulei
După ce veți descoperi acest mod de a prepara negresa nu veți mai face prea curând rețeta tradițională, cu lapte, făină, zahăr și ulei. Această negresă este foarte concentrată, deoarece se face din 3 ingrediente principale: nuci, curmale și cacao sau roșcove.
Este un desert sănătos, minunat pentru copii și pentru cei care sunt la dietă.
Negresă fără foc – rețetă
Ingrediente
• 250 g de miez de nucă
• 250 g de curmale (vi le recomand pe acestea la ofertă)
• 125 g de pudră de roșcove sau cacao
Preparare
Dați miezul de nucă prin mașina de tocat, sau zdrobiți-l în blender (blender de tip ninja). După ce s-au măcinat, adăugați pudra de roșcove sau de cacao și amestecați. Dacă folosiți robotul, apăsați funcția „pulse” pentru a le amesteca în câteva secunde.
Zdrobiți curmalele tot prin mașina de tocat sau în blender. Amestecați curmalele făcute pastă cu miezul de nucă și roșcove. Va trebuie să obțineți un aluat lipicios, ușor de modelat.
Curmalele sunt foarte dulci, de aceea nu trebuie să mai adăugați zahăr sau miere.
Dacă doriți ca prăjitura să aibă un gust mai divers, puteți adăuga și o mână de migdale mărunțite în această compoziție.
Acesta este „aluatul” pentru negresă. Tapetați o formă sau o tavă cu hârtie de copt. Așezați pasta de curmale și nucă în tavă, presând cu degetele până se tipărește bine. Presărați pe deasupra nucă de cocos, ciocolată neagră rasă, pudră de roșcove/cacao/scorțișoară cernută.
Introduceți tava în frigider (nu la cuptor), și lăsați-o să stea câteva ore sau mai bine peste noapte pentru a deveni mai fermă și mai ușor de tăiat. Păstrați prăjitura în frigider după ce o tăiați.
O altă variantă este să formați biluțe din compoziție, și să le dați prin nucă de cocos. Sau puteți pune compoziția într-o formă rotundă, pentru a o tăia și servi ca un tort.
Puteți adăuga puțină ciocolata amăruie și în compoziție. Alte ingrediente opționale: coajă rasă de portocală, esență de rom sau vanilie, biscuiți mărunțiți, merișoare, stafide, afine uscate etc.
cea mai sanatoasa prajitura, multumesc pentru reteta .
F buna reteta ms mult
Sigur o voi face in seara asta 😋
Fără zahăr : NU VREAU !!!
Multumesc!!!!!