Cum să faci ZAHĂR din CURMALE – mai bun ca zahărul alb (rețetă de casă)

Știați că din curmalele uscate putem prepara un zahăr natural, mult mai dulce decât zahărul alb și mult mai sănătos?

Curmalele sunt folosite ca îndulcitor natural îndeosebi în rețetele raw-vegane, precum deserturile crude sau smoothie-uri. Cel mai simplu este prepararea siropului de curmale: puneți o mână de curmale într-un blender împreună cu 1 cană de apă fierbinte. Mixați până când rezultă o pastă. Acest piure poate fi folosit în deserturi crude sau coapte.

Zahăr din Curmale

Zahăr din Curmale

Aceste fructe sunt foarte dulci deoarece conțin multă fructoză. Sunt de asemenea bogate în fibre și minerale – magneziu, fier, calciu, mangan, cupru, zinc, fosfor și seleniu, vitamina A, vitamine B și vitamina K, aminoacizi și antioxidanți. Curmalele sunt considerate alimente deosebit de nutritive și sănătoase.

Curmalele au efecte laxative și energizante, ajută la scăderea colesterolului și combaterea oboselii. Sunt recomandate îndeosebi persoanelor care suferă de constipație sau anemie, vârstnicilor, persoanelor convalescente, copiilor și sportivilor, persoanelor care depun un efort fizic sau intelectual intens, precum și femeilor, pe perioada sarcinii și alăptării.

Zahăr din curmale – rețetă

Ingrediente

• 500 g de curmale deshidratate fără sâmburi
• 1-2 lingurițe de amidon de porumb

Preparare

Rețeta este foarte simplă. Aveți nevoie de un blender cu viteză mare pentru a procesa curmalele. Puneți o mână de curmale în vasul blenderului și mixați până când acestea se transformă într-o pudră fină. Adăugați câte puțin amidon de porumb de fiecare dată, și mai mixați câteva secunde. Amidonul va menține pulberea de curmale fină, fără să devină lipicioasă. Păstrați zahărul obținut într-un borcan de sticlă cu capac.

Cum se folosește

Acest zahăr natural este foarte dulce, de aceea nu trebuie să folosiți prea mult. În loc de 1 cană de zahăr normal puteți folosi ½ cană de zahăr de curmale. Acest zahăr nu se dizolvă foarte bine în lichide, deci nu este cea mai bună alegere pentru îndulcirea cafelei.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. Ce mai vin -cidru- se face din curmale…

  2. In mere sau dovleac sunt bune, la batoane energizante, la ciocolata ….

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.