Prăjitură din MORCOVI și NUCI – desert sănătos, fără foc

Iubitorii de deserturi raw-vegane (adică fără foc și de post) vor găsi această rețetă extrem de interesantă. Atrage prin simplitatea ei și prin lista ingredientelor accesibilă oricui.

Acest desert se prepară din legume și fructe. Deși nu pare deloc o combinație potrivită pentru ceva dulce, veți fi surprinși să descoperiți că aceste prăjiturele sunt foarte aromate și gustoase.

Prăjitură din Morcovi și Nuci - Rețetă de Post, Fără Foc

Prăjitură din Morcovi și Nuci – Rețetă de Post, Fără Foc

Prăjituri cu morcov și nuci – rețetă fără foc

Alegeți morcovi dulci pentru acest desert, pentru a nu fi nevoie să mai adăugați zahăr, miere sau alt îndulcitor. Curmalele le puteți găsi în supermarketuri, deshidratate, uneori la ofertă. Dacă nu aveți nuci, puteți folosi alune, migdale, caju sau fistic.

Ingrediente

• 4 morcovi
• 1 pachet de curmale
• 100 g de nuci
• 50 g de fulgi de nucă de cocos
• 2 linguri de ulei de cocos
• 1 portocală
• ½ linguriță de scorțișoară

Preparare

Curmalele trebuie hidratate înainte de a le folosi la deserturile crude. Scoateți-le sâmburii (dacă au), și apoi puneți-le într-un bol cu apă, cât să le acopere. Lăsați-le la înmuiat peste noapte, sau cel puțin o oră.

Spălați morcovii și dați-i pe răzătoare. Puneți-i în blender. Adăugați curmalele scurse de apă, nucile, uleiul de coco și scorțișoara. Radeți și coaja de portocală proaspătă.

Mixați până când ingredientele se fac una, și obțineți un aluat omogen, lipicios.

Acum, aveți mai multe variante de a da formă acestui aluat. Îl puteți presa într-o tavă rotundă, pentru a ieși ca un tort, într-o tavă dreptunghiulară – pentru a-l tăia ulterior în pătrățele, în forme de brioșe, inimioare sau alte forme dorite. Sau îl puteți modela sub formă de biluțe (înainte de a-l răci), sau batoane.

Presați aluatul în formele alese și dați-le la congelator. Lăsați aluatul să stea cel puțin un ceas, pentru a se închega. Uleiul de cocos se solidifică la temperaturi mici, iar curmalele se întăresc și leagă compoziția.

După ce aluatul s-a întărit, scoateți-l din forme sau tăiați-l în formele dorite. Îl puteți pudra pe deasupra cu scorțișoară, nucă măcinată, fulgi de cocos sau alte ingrediente preferate.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.