Clătite de post, din morcov, banană și semințe de in – rețetă sănătoasă

Vegetariane, fără făină (gluten), fără lactate, fără ouă, fără zahăr rafinat. Cam așa pot fi descrise aceste clătite gustoase de post cu morcov, banană și semințe de in, pe care vi le prezentăm în acest articol.

În loc de făină de hrișcă puteți folosi orice alt tip de făină sănătoasă, din cereale integrale (ovăz, secară, orez, etc).

Clatite de post, din morcov, banana si seminte de in – reteta sanatoasa

Imagine cu titlu sugestiv: Clatite de post, din morcov, banana si seminte de in – reteta sanatoasa

Clătite de post cu morcov și banană – rețetă

Ingrediente

• 1 morcov mare
• 1 banană coaptă bine
• 120 g de făină de hrișcă
• 120 ml de lapte vegetal (de soia, de migdale, de orez, de cocos)
• 2 linguri de semințe de in măcinate
• 2 linguri de stafide
• 1 linguriță de praf de copt
• ½ linguriță de scrorțișoară, ghimbir, nucșoară etc

Preparare

Mai întâi de toate, măcinați semințele de in prin râșnița electrică și puneți-le la înmuiat într-un bol mic cu 6 linguri de apă.

Amestecați și lăsați să stea cel puțin 30 de minute, pentru a se închega ca un gel. Astfel veți obține niște “ouă vegetale”, care vor ajuta compoziția de clătite să se lege.

Într-un bol separat, amestecați bine ingredientele uscate: făina de hrișcă, praful de copt și scorțișoara.

Dați morcovul prin răzătoarea mică (manuală sau a unui robot), într-un bol încăpător. Morcovul trebuie să fie cât mai fin ras.

Pasați banana cu o furculiță, și adăugați-o peste morcovul ras. Adăugați și laptele, stafidele și semințele de in înmuiate.

(O variantă mai simplă de a prepara compoziția este să puneți morcovul, banana și stafidele în blender și să mixați până se mărunțesc complet, sau mai grosier, în funcție de textura pe care doriți să o aibă clătitele la final.)

Incorporați amestecul de ingrediente uscate în compoziția lichidă și amestecați cu un tel pentru a evita formarea de cocoloașe, până la omogenizare. Puteți adăuga și puțin ulei în compoziție.

Turnați o picătură de ulei într-o tigaie, și după ce s-a înfierbântat, adăugați câte un polonic de compoziție, ca la clătitele obișnuite.

Faceți-le puțin mai groase. Din compoziția aceasta ar trebui să obțineți circa 6-7 clătite.

Le puteți servi cu miere, cu dulceață sau gem, cu brânză de migdale, umplutură de nuci sau orice altceva doriți.

Pasionată de nutriție, medicină naturală, alimentație și rețete sănătoase. Scriu articole documentate de studii în aceste domenii. Prin sfaturile pe care le oferim dorim să ajutam oamenii să previna bolile, să preia controlul asupra sănătății lor și să ducă un stil de viață cât mai echilibrat.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.