Cum să faci batoane energizante din SUSAN – rețetă din 3 ingrediente

Batoanele energizante făcute în casă sunt o gustare ideală pentru cei cărora le place semințele. Susanul este cel mai potrivit pentru această rețetă, însă se poate folosi un mix de semințe, pentru o textură mai bogată și un gust mai divers.

Batoane de Susan

Batoane de Susan

De regulă, semințele de susan sunt mai ieftine și mai accesibile, comparativ cu semințele de dovleac. Elementul atractiv al acestei rețete este lipsa zahărului. În loc de zahăr, miere sau siropuri, se folosesc smochinele. Pe lângă faptul că sunt foarte dulci, smochinele conțin și ele semințe care merg foarte bine cu susanul în această rețetă.

Comparativ cu batoanele din comerț, acestea conțin de 5 ori mai puțin zahăr. Susanul este foarte hrănitor, sănătos și energizant. Este bogat în fibre și minerale. 36 de grame de semințe de susan conțin 163% cupru, 45% mangan, 35% calciu, 32% magneziu și fosfor, 29% fier, 25% zinc, 23% seleniu și vitamina B12. Fitosterolii din semințele de susan ajută la scăderea colesterolului.

Batoane de susan – rețetă

Ingrediente

• 60 g de semințe de susan
• 2 smochine uscate
• 1 albuș de ou

Preparare

Dacă semințele de susan sunt crude, rumeniți-le puțin într-un ceaun, tigaie sau tavă, până când devin ușor maronii. Astfel vor căpăta o aromă mai intensă și o textură și mai crocantă.

Susan

Susan

Puneți semințele de susan într-un blender sau robot de bucătărie. Adăugați și smochinele. Mixați câteva secunde, până când obțineți o compoziție omogenă. Semințele nu trebuie măcinate foarte-foarte fin. Adăugați albușul de ou la final, și mixați din nou.

Puneți pasta obținută în forme speciale (sau într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, tăind foaia în formă de batoane). Introduceți tava în cuptor. Lăsați-o 10 minute la 200 de grade Celsius, apoi întoarceți batoanele/foaia și mai coaceți încă 10 minute.

Așa cum spuneam, la această rețetă puteți adăuga și alte tipuri de semințe, sau miez de nucă. Pentru beneficii maxime, ar fi ideal să folosiți semințe de susan integral.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Loading...
loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.