Înghețată vegetală de MENTĂ și SPIRULINĂ – rețetă cu beneficii

Ingredientul-cheie al acestei rețete de înghețată vegană este caju. După ce sunt înmuiate câteva ore în apă și procesate în blender, nucile caju se transformă într-o cremă fină, delicioasă, care poate servi ca bază pentru diferite tipuri de înghețate de casă.

Înghețată cu Spirulină Rețetă

Înghețată cu Spirulină Rețetă

Înghețată de mentă și spirulină – rețetă

Am ales de această dată o înghețată cu o aromă răcoritoare de mentă. Pulberea de spirulină îi dă acestei înghețate o culoare verde intens asortată gustului, și vine la pachet cu numeroase beneficii pentru sănătate. Are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, anticancerigene, antialergice (rinită alergică), anti-anemice, energizante, de scădere a tensiunii arteriale și a trigliceridelor și de reglare a nivelului de zahăr din sânge.

O singură linguriță de pudră de spirulină conține:

– Proteine (4 g)
– Cupru (21% din DZR)
– Vitamina B1 (11% din DZR)
– Vitamina B2 (15% din DZR))
– Vitamina B3 (4% din DZR)
– Fier (11% din DZR)

Spirulina conține de asemenea cantități bune de magneziu, potasiu și mangan, și cantități mici din aproape toți nutrienții de care corpul nostru are nevoie

Ingrediente

• 200 g de caju
• 1 banană
• ½ linguriță de pudră de spirulină
• esență de mentă sau frunze de mentă mărunțite bine
• 2 linguri de ulei de cocos
• 1 lingură de alcool (rom, lichior, vodcă, vișinată etc)
• 2 linguri de miere

Preparare

Puneți nucile caju la înmuiat într-un bol cu apă (cât să le acopere) și lăsați-le 4-6 ore în frigider (sau peste noapte).

Dacă uleiul de cocos este solid (de la frigider), îl puteți topi pe baie de aburi. (nu trebui să fiarbă, ci doar să devină lichid). După ce veți da înghețata la rece, uleiul de cocos se va întări și va “închega” astfel toată compoziția.

Puneți nucile caju umflate (scurse de apă), banana tăiată rondele, uleiul de cocos, esența de mentă și pudra de spirulină în blender și mixați până când obțineți o compoziție cremoasă și omogenă. Adăugați la final alcoolul și mierea de albine, după gust.

Turnați compoziția în caserole, pahare sau cupe și lăsați-o să stea în congelator 3 ore. Alcoolul are rolul de a împiedica formarea acelor de gheață. Cu toate acestea, pentru a fi mai fină, scoateți înghețata după 30 de minute de congelare și amestecați-o energic cu lingura. Procedați astfel de două ori.

Scoateți înghețata din congelator cu cel puțin jumătate de oră înainte de a o consuma.

Puteți adăuga la această rețetă și bucăți mici de ciocolată neagră (cu un conținut mare de cacao), ciocolată rasă sau câteva linguri de pudră de cacao.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.