Tort de post, fără foc – rețetă inedită
Această rețetă este inspirată din bucătăria raw-vegană.
Desertul pe care vi-l prezentăm este 100% vegetal, și nu necesită preparare termică. Din acest motiv este o alegere inspirată pentru sezonul cald.
Tort de post, fără foc – rețetă
Pe lângă faptul că este surprinzător de gustos, acest desert este și foarte sănătos. Nu conține ulei, făină, nici zahăr.
Toate ingredientele sunt naturale și pline de nutrienți. Nu vă temeți să folosiți avocado la deserturi.
Este foarte potrivit pentru creme, deoarece are o textură untoasă. În combinație cu banane, cacao și miere, nici nu i se simte gustul gras.
Ingrediente blat
• 250 g de alune crude, fără sare
• 2-3 linguri de ulei de cocos
• 1 lingură de pudră de cacao sau de roșcove
Ingrediente cremă
• 1 banană
• 2 avocado coapte bine
• 200 g de nucă de cocos
• 2 linguri de pudră de cacao sau de roșcove
• 2 linguri de miere
Preparare
Evitați să folosiți alune prăjite, cu sare. Cumpărați alune crude, în coajă.
Pentru a le desface mai ușor coaja, rumeniți-le puțin într-un ceaun sau alt vas cu fundul gros. Astfel vor fi și mai gustoase.
În loc de alune puteți folosi nuci sau biscuiți.
Se prepară mai întâi “blatul”, adică baza prăjiturii. Pentru aceasta, puneți alunele în blender și mixați puțin, cât să se zdrobească puțin.
Puteți folosi un sucitor în acest scop, dacă nu aveți în casă un blender sau un robot.
Alunele sfărâmate se amestecă apoi cu uleiul de cocos și pudra de cacao, până rezultă o compoziție brună, omogenă. Acesta este blatul.
Întindeți-l într-o formă pătrată, dreptunghiulară sau rotundă (formă de tort cu fund detașabil) și nivelați bine.
Dați blatul cu tot cu formă la frigider și lăsați-l 2-3 ore. În acest timp, compoziția se va lega, datorită efectului de întărire (solidificare) a uleiului de cocos care se produce când acesta stă la rece.
Între timp, pregătiți crema sau umplutura.
Tăiați fiecare avocado în două și scoateți sâmburii. Cu o lingură, scoateți miezul sau pulpa fructului, lăsând cojile goale în urmă.
Puneți apoi miezul de avocado, banana tăiată rondele și nuca de cocos, până când obțineți o compoziție omogenă, iar la final se adaugă și pudra de cacao și mierea de albine. Se amestecă bine, până rezultă o compoziție fină, asemănătoare unei creme de ciocolată.
După cele 2-3 ore, scoateți blatul din frigider și întindeți crema de ciocolată, nivelând uniform.
Puteți orna prăjitura sau tortul cu diferite fructe: zmeură, căpșuni, semințe de rodie etc.
Pentru ca aromele să se îmbine perfect, și prăjitura să devină mai fermă, lăsați-o să stea la frigider cel puțin 2-3 ore înainte de servire, sau peste noapte.
Eu una nu pot gusta asa ceva. Cum pot spune ca este ceva sanatos cand alunele sunt foarte grele la ficat?
Alunele neprăjite, nesărate. Nu 250 g odată. Cei care au probleme cu ficatul să folosească nuci sau biscuiți.
puteti inlocui alunele si cu fulgi de ovaz, si cu faina de ovaz sau de hrisca etc.
E grozava prajitura,daca o gusti nu mai renunti la ea.
Merita incercata…..alunele nu sunt „rele” pentru toata lumea, poti inlocui alunele cu nuci!
Helooo diabetici ! POFTA IN CUI !