Trandafiri din MERE – un desert impresionant, simplu de tot

Deserturile cu mere sunt de regulă fine, lejere și foarte savuroase. Rețeta de mere coapte în formă de trandafiri pe care v-o prezentăm este cu totul specială, și merită încercată, mai ales dacă aveți pe cineva în vizită și vreți să le serviți ceva deosebit. Vizualizați rețeta pas cu pas în filmulețul de la finalul articolului.

Trandafiri din Mere

Trandafiri din Mere

Trandafiri din mere – rețetă

Această rețetă se poate face cu foi de plăcintă din comerț (varianta mai rapidă), sau cu un aluat simplu, făcut în casă (varianta mai sănătoasă, dar mai elaborată).

Ingrediente

• 1 foaie de aluat de foietaj decongelat
• 2 mere roșii (cât mai roșii)
• 3 linguri de gem (de caise, piersici, prune)
• ½ lămâi
• 1 lingură de făină
• opțional: pudră de scorțișoară
• zahăr pudră pentru ornat

Preparare

Decongelați foietajul. Durează circa 20-30 de minute.

Spălați bine merele cu oțet, pentru a îndepărta pesticidele. Tăiați fiecare măr în două, scoateți cotorul cu semințe, și apoi feliați fiecare jumătate de măr subțire-subțire. Nu decojiți merele, deoarece coaja va da o culoare roșie frumoasă „trandafirilor” la final.

Într-un bol plin cu apă, stoarceți sucul de la jumătate de lămâie (fără sâmburi), apoi adăugați feliile subțiri de mere, și dați bolul la cuptorul cu microunde 3 minute. Acest lucru va preveni oxidarea merelor.

Într-un bol mic, adăugați gemul, și 2 linguri de apă. Puneți bolul în cuptorul cu microunde timp de 1 minut, pentru ca gemul să se înmoaie puțin, și să fie mai ușor de întins pe aluat. Scoateți bolul și amestecați bine cu o linguriță.

Presărați puțină făină pe masa de lucru, și întindeți foaia de aluat cu sucitorul, într-o formă dreptunghiulară. Tăiați foaia în 6 rânduri (fâșii).

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade Celsius.

Scurgeți merele printr-o sită. Ungeți fiecare fâșie de aluat cu puțin gem. Așezați apoi feliuțele de măr pe marginea foii de aluat, apoi presărați puțină scorțișoară peste mere, dacă vă place. Îndoiți cealaltă margine de aluat peste mere, și rulați cu grijă dintr-un capăt într-altul, precum se vede în filmulețul de mai jos. Veți obține forma unui trandafir.

Procedați la fel cu celelalte foi de aluat. Din ingredientele folosite veți obține 6 trandafirași.

Puneți fiecare trandafiraș în forme de brioșe (sau într-o tavă unsă cu puțin unt sau ulei), și dați-le în cuptor, circa 40-45 de minute. Asigurați-vă că aluatul este bine copt în interior înainte de a scoate brioșele din cuptor. Dacă după 30 de minute merele sunt bine coapte, dați tava cu un grilaj mai jos, și mai lăsați brioșele încă 10-15 minute. Pudrați trandafirașii cu zahăr brun pudră.

Dacă nu doriți să folosiți cuptorul cu microunde, fierbeți merele în apă la foc mediu câteva minute, până când se înmoaie. Scurgeți apa, și stropiți-le cu zeamă de lămâie. Gemul cu apa poate fi încălzit de asemenea pe aragaz, la foc mic, până se înmoaie (fără să fiarbă).

Rețeta video:

 

Sursă: http://cookingwithmanuela.blogspot.ro/2015/03/apple-roses.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


5 comentarii

  1. F.f.frumosi si cred si deliciosi !!!!!!

  2. Sunt si foarte aspectoase , dar si f gustoase !

  3. super,super….o idee nemaipomenita pentru ocazii…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.