Prăjitură delicioasă din IAURT (rețetă)

Acest desert este o combinație între plăcintă și cremă de zahăr ars, așadar e lesne să ne imaginăm cât de savuros iese. Este una din cele mai simple și reușite prăjituri de casă, pe care le putem pregăti pe weekend, pentru musafiri, sau oricând simțim nevoia să mâncăm ceva bun.

Plăcintă cu Iaurt Rețetă

Plăcintă cu Iaurt Rețetă

Plăcintă cu iaurt – rețetă

Întrucât se folosește mult iaurt, puteți cumpăra iaurt la găletușă de 1 kg. Există foarte multe oferte de acest gen, mai ales la Lidl.

Ingrediente

• 1 pachet de foi de plăcintă
• 1 kg de iaurt
• 6-8 ouă
• 5 linguri de zahăr
• esență de vanilie (după gust)
• 50 g de unt topit

Preparare

Foile de plăcintă se lasă la dezghețat, timp în care se pregătește umplutura. Într-un bol încăpător, se amestecă iaurtul cu zahărul și esența de vanilie. Separat, se bat ouăle cu un tel, și se toarnă peste compoziția de iaurt. Se amestecă ușor, și se lasă deoparte. Aceasta este umplutura plăcintei.

Se folosește o tavă dreptunghiulară. Dacă foile de plăcintă s-au decongelat, se pun pentru început 2-3 foi pe fundul tăvii (lăsând marginile să iasă puțin din tavă). Se ung foile cu o pensulă înmuiată în untul topit. Se toarnă 1/3 din compoziția de iaurt peste foi și acum se pot adăuga și stafide, dacă aveți, sau dacă vreți.

Se așează din nou 2-3 foi de plăcintă unse cu unt, și peste ele se toarnă jumătate din umplutura de iaurt rămasă. La final se pun ultimile 2-3 foi unse cu unt, și deasupra se toarnă restul compoziției de iaurt. Foile rămase pe margini se îndoaie în interior peste cremă, ca un ultim strat.

Plăcinta se crestează în 5-6 locuri cu un cuțit. Tava se introduce în cuptor la foc potrivit. Se lasă circa 45 de minute, sau până când se rumenește. Când o scoateți va fi umflată, dar își va reveni după un sfert de oră. Se taie (pătrate) după ce s-a răcit complet. Se păstrează la frigider în caserole de plastic, închise cu capac.

Plăcinta iese moale, cu un gust plăcut de vanilie. Dacă doriți, puteți folosi mai mult zahăr. O altă variantă este să așezați toate foile de plăcintă la baza tavei, iar deasupra să turnați umplutura.

Plăcintă cu Iaurt Rețetă

Plăcintă cu Iaurt Rețetă

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

13 comentarii

  1. Arata foarte bine,dar nu se vede ca a-ti pus mai multe straturi de foi?

  2. cred ca e f buna!o s-o incerc,dar tot ca in imagine,fara stratul de foi din mijloc!

  3. AM FACUT SI EU E FOARTE BUNA SI RACORITOARE

  4. Mulțumesc de toate rețetele și de toate sfaturile meritați mici de mulțumiri sunteți Minunați !!!!

  5. Placinta este foarte buna, eu o fac destul de des, varianta cu straturi; deasupra pun ul strat de foi peste care, cu cca 10 minute inainte de a fi gata, mai torn un polonic de compozitie pastrata special pt asta – se rumeneste grozav de frumos!

  6. Este foarte buna….eu o fac cu iaurt si brânza de vaci ( pun 10 oua)

  7. prajitura din poza e cremsnit

  8. Sa ne aduci si la servici.

  9. Am ai eu o nelămurire. Trebuie unse cu și un fiecare foaie de placinta în parte?

  10. Fiecare foaie trebuie unsa cu unt topit,altfel foile de placinta se vor lipi si straturile de foitaj vor dispare,iar notiunea de foitaj va dispare si ea….spor la placinte!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.