Ciocolată neagră de casă – adevărată, pură
V-ați pus vreodată întrebarea de ce nu căutăm cu mai multă încredere modalități de a îmbunătăți acele lucrurile care ne plac dar care nu sunt tocmai sănătoase?
De pildă, ciocolata. De ce să o cumpărăm din magazine, când putem prepara o ciocolată pură în casă, fără îndulcitori, conservați, arome și alți aditivi nocivi pentru sănătate!
Ciocolată neagră – rețetă
Această rețetă este simplă, naturală, și “adevărată”. Este cea mai sănătoasă variantă de ciocolată de casă, gustul amărui dă dovadă de aceasta.
Nu conține nimic artificial, nici lapte, nici zahăr. Este plină de cacao, și implicit extrem de bogată în antioxidanți.
Ingrediente
• ½ cană de unt de cacao
• ½ cană de pudră de cacao închisă la culoare
• ½ cană de pudră de roșcove
• 5 linguri de miere sau 4 linguri de sirop de agave
• opțional: nuci măcinate, bucăți de alune, stafide, migdale, caju, fistic, fructe uscate, coajă de portocală rasă
• esență de vanilie, de mentă sau rom
• 1 praf de sare
Preparare
Puneți untul de cacao ras la topit într-un vas, pe foc foarte mic (sau pe bain-marie). Nu lăsați să fiarbă, ci doar să se încălzească și să se înmoaie.
Luați vasul de pe foc, adăugați pudra de cacao și pudra de roșcove (dacă nu aveți, folosiți în locul pudrei de roșcove aceeași cantitate de pudră de cacao, adică 1 cană) și amestecați.
Îndulciți cu miere sau sirop de agave, adăugați și esența preferată și sarea (și fructele, dacă folosiți). Amestecați bine.
Pentru o compoziție perfect omogenă, folosiți blenderul pentru a amesteca toate aceste ingrediente.
Astfel pregătită compoziția, se toarnă în forme și se dă la frigider pentru a se întări (cel puțin 30 de minute).
Dacă vi se pare că este totuși prea amăruie sau prea concentrată, mai adăugați puțină miere sau sirop de agave.
Această ciocolată are termen de garanție 2 luni, dacă este păstrată la frigider.
Adevărații adepți ai ciocolatei de casă spun că gustul adevărat al ciocolatei se obține abia atunci când aceasta se prepară cu mâinile, și nu cu blenderul.
Încercați, și spuneți-ne rezultatul!
Oricât am ține la silueta noastră, de la ciocolată nu ne putem abține. Vestea bună este că această ciocolată este dietetică și nu îngrașă.
Din contră, ciocolata neagră este plină de beneficii, datorită conținutului bogat de antioxidanți proveniți din cacao și pudra de roșcove.
Ciocolata neagră protejează inima, energizează, crește capacitatea de concentrare și previne cancerul.
Aflați mai multe despre beneficiile pe care ciocolata neagră le are asupra sănătății în aceste articole:
10 Motive să Mănânci Ciocolată Neagră
Cacaua și Ciocolata Neagră Reduc Tensiunea Arterială
Ciocolata Neagră – Uimitor de Sănătoasă
Ciocolată de Casă cu Pudră de Roșcove în Loc de Cacao
Untul de cacao se găsește în farmacii sau la magazinele naturiste, iar prețul începe de la 15 ron, în funcție de cantitatea și de firma producătoare.
La fel și pudra de roșcove. Untul de cacao nu este numai un ingredient alimentar, ci și unul cosmetic.
Este considerat cel mai profund hidratant al pielii. Citiți aici mai multe detalii:
Untul de Cacao – O Sursă de Hrană Profundă Pentru Piele și Corp
Am să incerc.
deja ne ploua in gura…
multumim pentru reteta!
Si unde gasim ingredientele ?
Untul de cacao se gaseste in unele farmacii sau la magazinele naturiste, iar pretul acestuia incepe de la 15 ron, in functie de firma producatoare si cantitate.
http://bit.ly/1vU7HWx
Iar pudra de roșcove se găsește tot la magazinele naturiste. Dar puteți folosi doar cacao neagră.
asa este! unde si mai ales ce pret au ingredientele acestea exotice?
laptele e artificial sau nesanatos? ca nu ma prind…
Untul de cacao se gaseste in farmacii, dar e ff scump
pai da , cu atatea fructe exotice…dar cine le are?
Merci de reteta,normal daca vrei sa maninci ceva bun si sanatos faci un efort.