Biscuiți de casă vanilați – biscuiții copilăriei

Ori de câte ori aveți poftă de ceva dulce, apelați la această rețetă de biscuiți de casă, foarte simplă și aromată. Biscuiții vanilați sunt pufoși, ușor crocanți la bază, și ideali pentru ronțăitul între mese.

Biscuiți de Casă Rețetă

Biscuiți de Casă Rețetă

Biscuiți de casă:  rețetă

Ingrediente

• 200 g de unt
• 1 cană de zahăr (250 ml)
• 3 gălbenușuri
• 70 g de smântână
• 3 căni de făină (250 ml)
• 1 pliculeț de praf de copt
• 2 plicuri de zahăr vanilat sau esență de vanilie

Preparare

Se pune untul la topit într-un vas, la foc mic. Într-un bol separat, se amestecă gălbenușurile cu zahărul, folosind un tel. Se adaugă în această compoziție untul topit (răcorit câteva minute), și se amestecă bine. Se pune și smântâna, se adaugă zahărul vanilat sau esența de vanilie și se amestecă bine. La final se incorporează făina cu praful de copt, și se începe frământarea aluatului. Trebuie să obțineți o cocă moale, nelipicios. După ce s-a omogenizat bine, mai frământați aluatul pe masă cu puțină făină.

Pentru a fi mai ușor de modelat, acoperiți aluatul cu o folie și dați-l la frigider cel puțin 30 de minute. Ideal ar fi să preparați aluatul de seara, și să-l lăsați la rece până dimineața.

d

Biscuiți de casă

Acești biscuiți minunați se fac cu ajutorul unei forme care se atașează la mașina de tocat carne electrică sau manuală. Este un accesoriu pentru biscuiți cu mai multe forme, care se găsește de cumpărat.

Aluatul se taie bucăți lungi și se introduce în mașină. Se presează în gura mașinii, cu o mână se dă la manivelă dacă este manuală (sau se apasă butonul dacă este mașină electrică), și cu o mână se țin biscuiții care ies. Se continuă astfel până la terminarea aluatului.

Dacă nu aveți unul în casă, întindeți o foaie de aluat suficient de gros, și decupați cu un obiect rotund sau folosiți altă formă pe care o dețineți (steluță, floare, cerc etc). În acest caz, aluatul nu trebuie ținut prea mult la frigider, deoarece va fi foarte tare pentru a-l întinde ușor. 30 de minute este suficient.

Biscuiții formați se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul preîncălzit și se lasă 30-40 de minute, sau până când se încep a rumeni pe dedesubt. Deasupra ar trebui să fie doar puțin aurii.

Se scot din cuptor și se lasă la răcit. Se pudrează cu zahăr. Se pot păstra la loc uscat până la 2 săptămâni, fără să-și strice gustul, forma sau consistența.

Se pot păstra în pungi de hârtie, într-un bol acoperit, sau într-un borcan.

Citeşte mai multe despre:

11 comentarii

  1. „Spritzatzi”,asa ii numeam! Se modeleaza prin masina de carne .

  2. Da,da ,da.Am facut de multe ori.

  3. Am facut in august biscuiti de casa. Sunt santosi si fara eee multe sa zicem Bio.

  4. Foarte buni ii mai fac si acum

  5. Noi îi făceam cu untură şi borş 😀

  6. Unde se mai găsesc forme ca eu caut de mut timp.as face comanda daca mi se da o adresa!

  7. s au dus timpurile ,acum mîncăm chimicale

  8. super reteta de cand o asteptam , multumesc.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.