Ciocolată de Casă cu Pudră de ROȘCOVE în Loc de Cacao (rețetă bună și pentru copii)

Pudra de roșcove este un înlocuitor fabulos pentru cacao, care se poate folosi la ciocolată, biscuiți, prăjituri, cozonac, chec, fursecuri, budincă, blaturi de tort, sau în lapte. Ciocolata cu pudră de roșcove este un desert super-sănătos, recomandat și copiilor. Conține proteine, fibre și foarte mulți antioxidanți.

Ciocolată din Pudră de Roșcove

Ciocolată din Pudră de Roșcove

Ciocolată cu pudră de roșcove:  rețetă

Ingrediente

• 250 g de pudră de roșcove
• 3 linguri de zahăr brun
• 250 ml de ulei de cocos
• 2 păstăi de vanilie

Preparare

Se pune uleiul de cocos la topit la foc mic. După ce s-a încălzit și s-a înmuiat, se ia vasul de pe foc și se adaugă pudra de roșcove, amestecând continuu cu un tel. Uleiul nu trebuie să fie fierbinte, ci doar cald. Se taie o păstaie de vanilie și se scoate miezul, care se adaugă în compoziție. Se incorporează și zahărul și se amestecă bine.

Compoziția astfel preparată se toarnă într-o tavă mică sau într-un vas yena, tapetat cu folie de aluminu. Vasul se dă la frigider, până când compoziția se întărește și se transformă în ciocolată. Se taie bucăți și se păstrează la frigider.

Beneficiile roșcovelor

Roșcovul – sau carobul – sunt niște păstăi de culoare brun-roșcate, care cresc în special în Spania, Italia, Grecia, Turcia, Maroc și Portugalia.

Ciocolata cu pudră de roșcove este o alternativă mult mai sănătoasă la varianta cu cacao, în special pentru persoanele cu probleme de inimă. Nu are efectele secundare pe care cacao le are: anxietate, palpitații, iritabilitate sau insomnie.

Roșcovele sunt pline de antioxidanți și fibre, iar pudra de roșcove este un citotoxic natural, pin care poate depista și chiar distruge celulele canceroase.

Pudra de roșcove combate diareea, reduce greața în timpul sarcinii, calmează arsurile la stomac și scade colesterolul.

Pudra de roșcove are și proprietăți anti-îmbătrânire, de aceea este un ingredient frecvent utilizat în produsele cosmetice, în special pentru combaterea ridurilor.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.