Chec de BANANE (banana bread) – rețetă inedită

Banana bread este o delicatesă inspirată din rețetele americanilor, inventată prin anii ’30 de gospodinele care vroiau să folosească la ceva bananele trecute, în loc să le arunce. Unii îl numesc chec de banane, alții pâine de banane, produsul final fiind între aceste două preparate. Se poate servi dimineața cu ceai, cafea sau lapte, cu unt, marmeladă, unt de arahide, sau cu o cremă de brânză, coajă de portocale și unt.

Chec de Banane

Chec de Banane

Banana bread:  rețetă

Pentru a obține o pâine aromată și umedă la interior, secretul este să alegeți banane dulci, foarte bine coapte. În loc de unt, puteți folosi ulei, și astfel checul va ieși mai aerat. Untul, din contră, face checul mai dens și bogat la gust. Pentru o culoare maro, se poate folosi cacao sau făină integrală.

Ingrediente

• 3-4 banane bine coapte
• 100 g de unt
• 140 g de zahăr
• 1 ou
• 50 ml de lapte
• 225 g de făină
• 2 lingurițe de praf de copt
• 80 g de nuci (opțional)
• esență de vanilie

Preparare

Mai întâi aprindem cuptorul și-l lăsăm la încins. Ungem o tavă de pâine (sau chec) cu unt și o tapetăm cu hârtie de copt. Într-un bol, amestecăm cu mixerul untul (moale, scos din timp din frigider) cu zahărul și oul bătut. Incorporăm treptat făina amestecată cu praful de copt. Bananele se pot pasa cu furculița sau în blender. Se adaugă în aluatul din bol, împreună cu laptele. Presărăm și nucile măcinate sau doar mărunțite, și omogenizăm ultima dată.

Turnăm compoziția în tavă și pe deasupra mai putem pune câteva nuci mărunțite. Introducem tava la cuptor și o lăsăm 1 oră (nu mai puțin). Miezul trebuie să rămână ușor umed la final. Checul se scoate din tavă după ce s-a răcit câteva minute. Se poate servi simplu, sau cu o cremă de brânză, unt și coajă de lămâie sau portocale.

Banana Bread

Banana Bread

Ca ingrediente suplimentare, în aluat se pot adăuga și bucăți de ciocolată, stafide, cacao, scorțișoară, nucșoară, sau coajă de lămâie/portocală.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.