CHEESECAKE cu brânză de vaci – rețetă fără aluat

Prăjiturile cu brânză dulce (cheesecake) au devenit preferatele celor mai multe familii, datorită gustului ușor și hrănitor, și mai ales datorită faptului că sunt mai sănătoase decât alte deserturi cu cremă. Rețeta de mai jos este inovativă și foarte simplă, deoarece nu se prepară cu aluat.

Cheesecake Fără Aluat

Cheesecake Fără Aluat

Prăjitură cu brânză, fără aluat:  rețetă

Ingrediente

• 500 g de brânză de vaci
• 150 g zahăr pudră
• 125 g smântână
• 100 g unt
• 4 ouă
• 1/2 pliculeț cu praf de copt
• 1 lămâie
• esență de vanilie
• 2-4 linguri de făină

Preparare

Separăm albușurile și le batem spumă cu mixerul, împreună cu zahărul. Adăugăm și gălbenușurile, câte unul pe rând. Incorporăm untul topit și răcorit, și amestecăm bine cu o lingură de lemn. Punem brânza de vaci, smântâna, esența de vanilie, coaja rasă de lămâie și praful de copt. Incorporăm și 2-4 linguri de făină, sau cât e necesar până când compoziția capătă consistența unei smântâni groase.

Ungem tava pregătită cu puțin unt și tapetăm cu făină. Turnăm compoziția prăjiturii în tavă și o dăm la cuptor, circa 35-40 de minute. Se taie în formele dorite după ce s-a răcit complet.

La această rețetă se mai pot adăuga stafide, vișine, ananas, sau coajă de lămâie.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

4 comentarii

  1. Si smantana de ce ne trebuie?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.