Tartă cu Piersici Proaspete – 2 Rețete Delicioase
Tartele cu piersici, caise sau nectarine sunt absolut senzaționale, moi, pufoase și răcoritoare! Puteți alege oricare din aceste fructe. Aroma lor văratică, savoarea și parfumul lor vă vor ajuta să pregătiți un desert surprinzător. Nu așteptați o ocazie specială pentru a prepara o tartă cu piersici, profitați de sezon!
Rețetă Tartă cu Piersici

Rețetă Tartă cu Piersici Proaspete
INGREDIENTE
• 6 piersici
• 5 ouă
• 200 g de unt
• 200 g de zahăr pudră
• 200 g de făină
• 1 plic de praf de copt
• 2 plicuri de zahăr vanilat
• 2 linguri de zeamă de lămâie
• esență de vanilie
• 1 praf de sare
PREPARARE
Piersicile se spală bine de puf, se scot sâmburii, și se taie felii. Pentru a nu se oxida până când pregătim compoziția tartei, este bine să stropim feliile de piersici cu zeamă de lămâie.
Într-un bol, frecăm untul cu zahărul pudră și zahărul vanilat. Adăugăm gălbenușurile (câte unul) și amestecăm. Incorporăm apoi și spuma de albușuri (bătute la mixer cu un praf de sare sare). Cernem făina cu praful de copt, și amestecăm totul cu o lingură de lemn, cu mișcări lente, pentru a nu strica spuma albușurilor. La final picurăm și câteva picături de esență de vanilie.
Ungem tava pregătită pentru tartă cu puțin unt și tapetăm cu făină. Turnăm compoziția în tavă și deasupra așezăm feliile de piersici (putem alege o formă rotundă, ca de floare). Introducem tava în cuptorul încins, și lăsăm la foc moderat circa 30-40 de minute.
Scoatem tava din cuptor, și mai lăsăm tarta să se răcească, apoi o scoatem din formă. Pudrăm cu zahăr vanilat sau scorțișoară. Rece, de la frigider este și mai bună.
Rețetă Tartă cu Piure de Piersici

Tartă cu Piersici
INGREDIENTE
• 5 piersici mari
• 4 gălbenușuri
• 150 g de unt
• 50 ml de lapte
• 300 g de făină
• 1 plic de praf de copt
• 1 plic de zahăr vanilat
• 1 praf de sare
PREPARARE
Spălăm piersicile, scoatem sâmburii și le decojim de coajă. Le punem apoi în blender sau robot, și pulsăm până când obținem un piure, pe care îl transferăm într-un bol și îl stropim cu zahăr vanilat.
Într-un bol mai mare, preparăm aluatul. Punem făina, praful de copt cu sarea. Turnăm treptat laptele călduț, gălbenușurile, și untul (topit și răcit). Frământăm bine, până când obținem un aluat potrivit de tare.
Întindem două foi din acest aluat pe masă, potrivit formei pe care o are tava. Așezăm prima foaie în tava unsă cu unt în prealabil și tapetată cu făină. Umplem prima foaie cu piure de piersici și nivelăm bine. A doua foaie de aluat se taie fâșii late, cu care decorăm tarta pe deasupra piureului de piersici, în formă de grilaj (ca în fotografia a doua). Introducem tarta în cuptorul încins și lăsăm circa 45 de minute.
Buna ziua ! Am facut reteta de tarta azi a iesit fff buna , va multumesc pt. reteta …!!!