Prăjitură Simplă cu Lămâie – Rețetă Aromată, Ușor de Făcut Acasă

Prăjiturile cu lămâie sunt deserturi rafinate, foarte plăcute la gust. Rețeta prezentată mai jos este foarte simplă, dar prăjitura finală iese pufoasă, ușoară și extrem de aromată și răcoritoare.

Rețetă Prăjitură cu Lămâie  
Prăjitură Simplă cu Lămâie – Rețetă

Prăjitură Simplă cu Lămâie – Rețetă

INGREDIENTE

125 ml de lapte
150 g de unt
150 g de zahăr
175 g de făină
3 ouă
2 plicuri de zahăr vanilat
1 linguriță de praf de copt
½ linguriță de bicarbonat de sodiu
50 ml de zeamă de lămâie
coaja de la 2 lămâie
1 linguriță de esență de lămâie și/sau portocale

PREPARARE

Este important ca ingredientele să fie scoase din timp pentru prepararea prăjiturii, adică să fie la temperatura camerei în momentul utilizării lor. Într-un bol, amestecăm untul cu zahărul și zahărul vanilat, folosind mixerul. Trebuie să obținem o cremă pufoasă. Spargem pe rând ouăle și le incorporăm în compoziție, mixând în continuare. Turnăm și laptele, apoi cernem și făina împreună cu praful de copt și bicarbonatul (stinse în prealabil cu puțin oțet, lapte sau zeamă de lămâie).

La final, incorporăm și sucul de lămâie proaspăt stors, coaja de lămâie rasă fin și esența de lămâie. Mixăm ultima dată, pentru omogenizare.

Turnăm compoziția obținută într-o tavă unsă cu unt sau ulei, și tapetată cu făină. Se poate folosi o tavă rotundă (cu o gaură în mijloc), o tavă de chec sau o tavă pătrată.

Prăjitura se introduce în cuptorul preîncălzit, la foc mic. După 25 de minute, facem testul cu scobitoare, și dacă este gata, scoatem prăjitura. Va ieși puțin rumenă la culoare.

Prăjitură Simplă cu Lămâie – Rețetă

Prăjitură Simplă cu Lămâie – Rețetă

Prăjitura cu lămâie se poate servi cu o glazură de zahăr ars pe deasupra (se pun 5-6 linguri de zahăr la topit, apoi se toarnă peste prăjitură). Sau se toarnă deasupra un sirop preparat din 3-4 linguri de zahăr și 2-3 linguri de suc de lămâie. Nu este o idee rea ni

Dacă vreți o prăjitură și mai aromată și răcoritoare, la rețetă se pot adăuga și 3-4 linguri de suc de lămâie.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Loading...
loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.