Prăjitură Simplă cu Iaurt – Deserturi de Casă Rapide

Deserturile cu iaurt sunt grozave și sănătoase. Am ales două rețete fine, savuroase și foarte ușor de pregătit, pe placul tuturor vârstelor. La rețetele de mai jos se pot adăuga mere, portocale, vișine, sau orice alte fructe preferate. Sunt incredibil de rapid de făcut!

Rețetă Prăjitură cu Iaurt

Rețetă Prăjitură cu Iaurt

1. Prăjitură cu Iaurt și Stafide

Ingrediente:

• 250 ml de iaurt
• 2 ouă
• 400 g de făină
• 50 g de stafide
• câteva nuci tocate (opțional)
• 1 ceașcă de ulei
• 1 pahar de zahăr
• o jumătate de lămâie
• o jumătate de linguriță de amoniac
• zahăr pudră pentru ornat

Mod de preparare:

Se separă ouăle. Într-un bol adânc se bate iaurtul cu mixerul, și apoi se incorporează treptat albușurile, mixând în continuu.

În alt castron, se freacă gălbenușurile cu zahărul, adăugând și uleiul, puțin câte puțin, până se obține o cremă. Se cerne apoi făina în ploaie și se amestecă bine.

Se combină cele două creme preparate mai sus, și se toarnă în tava pregătită, unsă cu unt sau margarină, și tapetată cu făină. Peste prăjitura așezată în tavă se presară coaja rasă de la lămâie, stafidele și nucile.

Se dă la cuptor și se coace la foc mediu. Se servește caldă, sau rece.

Rețetă Plăcintă cu Iaurt

Rețetă Plăcintă cu Iaurt

2. Plăcintă cu Iaurt

Ingrediente:

• 1 pachet de foi de plăcintă
• 1 kg de iaurt
• 300 g de zahăr
• 8 ouă
• câteva stafide
• coajă de lămâie
• esență de lămâie sau vanilie

Mod de preparare:

Se folosește un castron adânc, în care se amestecă iaurtul cu gălbenușurile, zahărul, coaja și esența de lămâie.

Se bat și albușurile spumă și se incorporează în amestecul cu gălbenușuri. Se omogenizează întreaga compoziție. Aceasta este umplutura pentru plăcintă.

Se folosește o tavă de copt mai înaltă. Se pun 3 foi de plăcintă, apoi un strat de umplutură de un deget grosime. Se așează alte 3 foi de plăcintă, și din nou un polonic de umplutură. Se repetă operațiunea până se termină umplutura. Ultimul strat va fi de umplutură.

Se dă plăcinta la cuptor aproximativ 40 de minute, la foc mediu, până când plăcinta se face aurie deasupra. Se scoate și se pudrează cu zahăr pudră.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

4 comentarii

  1. In al doilea castron se freaca galbenusu sau albusul?

  2. În primul castron se bat albușurile, am corectat. În al doilea castron gălbenușurile.

  3. ce inseamna ceasca de ulei in ml? nu toti avem cesti de aceeasi capacitate,si 2.cum pot absorbi galbenuri +ulei 400 gr de faina?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.