Chec super-pufos cu lingura, fără cântar – reușită garantată (+variantă fără zahăr)

Oricine poate realiza acest chec pufos în casă. Are o reușită grantată. Nu vă trebuie cântar. Ingredientele se măsoară în mare parte cu lingura.

Sunt diferite rețete de chec pe care le puteți încerca. Unele presupun baterea albușurilor și a gălbenușurilor separat, altele la un loc.

Chec pufos cu lingura

Imagine sugestiva: Chec pufos cu lingura

Rețeta de mai jos are un grad de dificultate redus și promite un rezultat satisfăcător!

Copiilor în mod special le pace checul. Poate fi considerat un desert sănătos, fiind realizat în mare parte din ouă. Nu conține mult zahăr și făină.

Zahărul poate fi înlocuit cu eritritol granulat (vi-l recomand pe acesta la ofertă. Se pun circa 10 linguri.

 Cumpără eritritol la ofertă

Eritritol oferta

Eritritol oferta

Chec super-pufos cu lingura – rețetă

Ingrediente (pentru un chec)

• 6 ouă
• 6 linguri de zahăr
• 6 linguri de ulei
• 6 linguri de făină
• 1 lingură de cacao
• 1 pliculeț de zahăr vanilat
• 1 linguriță de praf de copt
• 1 praf de sare
• 1 linguriță de esență de rom, vanilie, coajă de portocală etc.

Mod de preparare

Spargeți ouăle și separați albușurile de gălbenușuri (se pun în boluri diferite). Peste albușuri se pune praful de sare și se bat cu mixerul 3-4 minute, până se transformă într-o spumă, nu tare. Mixați în continuare și incorporați treptat zahărul, apoi gălbenușurile și la urmă uleiul.

În spuma rezultată se pune făina amestecată în prealabil cu praful de copt. amestecați cu o spatulă până la deplina incorporare.

Chec reteta

Imagine sugestiva: Chec reteta

Împărțiți compoziția în două boluri, în cantități egale. Într-un bol se adaugă zahărul vanilat, iar în celălalt pudra de cacao. În compoziția albă se pot adăuga și câteva nuci tocate grosier sau măcinate.

Tapetați tava cu hârtie de copt. Dimensiunea tăvii este de 10 x 30 cm. dar poate fi și puțin mai mică.

Turnați întâi compozia albă, apoi cea maro (sau invers, cum vă place). Nu e nevoie să le amestecați. Coaceți checul la 170 de grade Celsius pentru aproximativ 50 de minute.

Chec pufos fara cantar

Imagine sugestiva: Chec pufos fara cantar

Va crește foarte frumos. Se lasă puțin la răcorit, apoi se trage de hârtie și se scoate din tavă. Se feliază după răcirea completă. Îl puteți pudra suplimentar cu zahăr măcinat sau vanilat dacă doriți.

Acest chec pufos poate fi servit ca desert sau la gustare, cu un pahar de lapte, iaurt, ceai sau cafea.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de chec pe care vă recomand să le încercați:

Chec pufos din albușuri și nucă – fără cântar, cu lingura (+ variantă fără zahăr)
Chec proteic cu afine și iaurt, fără zahăr și făină – doar 50 kcal
Chec umed cu iaurt, fără zahăr – rețetă pentru diabet, slăbit
Chec cu lămâie și mac – vegan, fără zahăr, gluten, ulei

Sursă rețetă: Rețete Tradiționale Românești, Cel mai simplu și rapid chec: https://www.youtube.com/watch?v=4_06bsxG8Z0

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.