Ai un morcov și câteva ouă? Fă aceste clătite dulci, fără zahăr și făină – fragede, pufoase, ideale pentru micul-dejun

Dacă ai un morcov și câteva ouă în frigider, poți face din ele o farfurie de clătite mici pufoase. Transformă aceste ingrediente banale într-un mic-dejun rapid și surprinzător de bun.

Această rețetă a fost postată de Eliana Flores pe pagina ei de Instagram Rețeta. Autoarea ține mult la silueta sa și de aceea acordă o atenție cuvenită mâncărurilor pe care le consumă.

Mesele și le pregătește singură, din ingrediente simple, dar nutritive. Eliana preferă mic-dejunurile proteice, bazate de regulă pe ouă, brânză, avocado, carne sau fructe. În această categorie intră și clătitele prezentate mai jos.

Clătite pufoase cu morcov – rețetă

Ingrediente

• 4 ouă
• 1 morcov mediu
• 3 linguri cu vârf de făină de ovăz sau de migdale
• ½ linguriță de praf de copt
• ¼ linguriță de esență de vanilie
• îndulcitor după gust: stevia, green sugar sau eritritol

Mod de preparare

Curățați morcovul și dați-l prin răzătoarea cu găuri mici. Puneți 2 ouă întregi peste morcov și amestecați bine cu o furculiță. Adăugați esența de vanilie și îndulcitorul. Incorporați apoi făina de ovăz și praful de copt.

Cumpără făina de ovăz

Faina de Ovaz Solaris

Faina de Ovaz

Într-un bol separat se pun 2 albușuri, care se bat spumă tare cu un tel sau cu o furculiță. Gălbenușurile rămase se folosesc la altă rețetă.

Spuma de albușuri se adaugă treptat în compoziția de morcov și gălbenușuri. Amestecați ușor, pentru ca spuma de albușuri să nu se lase. Astfel clătitele vor ieși pufoase.

Puneți două tigăi pe aragaz la foc mediu. Când tigăile s-au încins, adăugați câte 1 lingură mare de compoziție și formați discuri medii. Se pot coace câte 3 clătite odată.

Cumpără făina de migdale la ofertă

Faina de migdale la oferta

Faina de migdale la oferta

Întoarceți-vă la fiecare clătită și mai adăugați câte o lingură de compoziție. Astfel clătitele vor ieși mai grosuțe și mai pufoase.

Puneți capacele la tigăi și coaceți clătitele circa 6-7 minute pe fiecare parte, sau până se rumenesc. Trebuie să puneți neapărat capacul la tigaie pentru a crea abur și a ajuta clătitele să crească și să iasă pufoase.

Sugestii de servire

Aceste clătite pot fi servite așa, simple, sau le puteți glazura cu puțină miere sau dulceață fără zahăr.

  Cumpără dulceață fără zahăr  

Dulceata fara zahar

Dulceata fara zahar

Pot fi acompaniate de asemenea cu fructe proaspete, sau le puteți unge cu puțin unt de arahide sau migdale.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete inedite cu morcov, pe care vă recomand să le încercați:

Salată turcească de morcovi căliți, cu iaurt și usturoi
Trufe din morcov și nuci – desert fără coacere, fără zahăr, ulei, gluten sau lactoză
Turtițe din morcov – fără gluten, fără drojdie sau praf de copt
Batoane din morcov și ovăz, fără zahăr și ulei – un desert rapid și sănătos!

Sursă rețetă: Elita Karim: https://www.instagram.com/elita_karim/reel/DFF0bn8peX_/

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.