Tort pentru dietă, din brânză de vaci și cocos – fără zahăr și făină

Acest tort este excelent pentru dietă întrucât nu conține nici zahăr, nici măcar făină de grâu.

Se prepară doar din lactate, ouă și cocos. Poate fi servit în porții mici și de către diabetici sau de cei care au intoleranță la gluten.

Tort cu branza fara zahar

Tort cu branza fara zahar

Tort din brânză de vaci fără zahăr și făină – rețetă

Ingrediente

• 600 g de brânză de vaci
• 3 ouă
• 200 g de iaurt grecesc sau smântână
• 2 linguri de lapte praf de cocos (vi-l recomand pe acesta)
• 20 g de făină de cocos (v-o recomand pe aceasta)
• 20 g de amidon de porumb (vi-l recomand pe acesta fără gluten)
• 20 g de fulgi de cocos
• îndulcitor după gust: stevia, green sugar sau eritritol
• 1 linguriță de esență de vanilie
• 1 praf de sare

Ingrediente pentru glazură

• 4 g de gelatină + 70 ml de apă
• 35 g de unt de cacao sau ulei de cocos
• 2 linguri de cacao
• îndulcitor după gust: stevia, green sugar sau eritritol

Mod de preparare

Spargeți ouăle și puneți gălbenușurile peste brânza de vaci. Adăugați vanilia și introduceți mixerul vertical. Pasați bine ingredientele, până rezultă o cremă fină.

Adăugați ingredientele uscate și omogenizați cu mixerul. Amestecați la final cu o paletă. Puneți îndulcitorul peste albușuri și mixați cu mixerul electric până obțineți o spumă tare.

 Cumpără lapte praf de cocos 

Lapte Praf de Cocos

Lapte Praf de Cocos

Incorporați spuma treptat în compoziția de mai sus. Amestecați cu mișcări ușoare, de jos în sus. Compoziția trebuie menținută aerată.

Folosiți un inel culinar sau o formă rotundă de 16 cml, tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei pe pereți. Dați tava în cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius pentru circa 20-25 de minute.

Tortul se lasă în tavă până se răcește complet, după care se dă în frigider. Trebuie să stea la rece 2-3 ore sau peste noapte.

 Cumpără făină de cocos 

Faina de Cocos Herbavit

Faina de Cocos Herbavit

Pentru glazură, dizolvați gelatina în apă. Puneți untul de cacao sau uleiul de cocos la topit pe bain-marie. Adăugați îndulcitorul, pudra de cacao și amestecați cu un tel, până la omogenizare.

Adăugați gelatina și amestecați bine. După ce s-a răcorit, turnați-o peste tortul răcit, în centru. Lăsați-o să se distribuie uniform și pe margini. Dacă nu curge ușor, vă puteți ajuta de o lingură.

Tortul mai poate fi decorat suplimentar cu fulgi de cocos mari, fulgi de migdale sau fructe.

 Cumpără amidon de porumb 

Amidon de Porumb fara Gluten Ecologic

Amidon de Porumb fara Gluten Ecologic

Valori nutriționale

100 de grame de prăjitură preparată după rețeta de mai sus au în jur de:

  • 190 kilocalorii
  • 11 g de proteine
  • 14 g de grăsimi
  • 5 g de carbohidrați

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjituri cu brânză de vaci, pe care vă recomand să le încercați:

Tort cu nucă și cremă de smântână – desert dietetic fără zahăr și făină de grâu
Tort pentru sărbători, cu lămâie și mac – rețetă fără zahăr, potrivită și pentru diabet
Tort rapid pentru diabetici – fără zahăr, făină, ulei, ouă
Tort keto delicios, slab în carbohidrați (fără zahăr și făină)

Sursă rețetă: Kochen Zu Hause,  Desert ușor de dietă! Prăjitură cu nucă de cocos cu brânză de vaci: https://www.youtube.com/watch?v=IE0j58rU0Fc

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.