Batoane de ciocolată cu quinoa expandată – când vrei un desert rapid și sănătos!

Întotdeuna este bine să aveți în casă niște quinoa expandată. Din ea puteți pregăti un desert rapid și sănătos sau o gustare nutritivă.

În acest articol împărtășesc cu voi o rețetă simplă de batoane de ciocolată cu quinoa expandată. Se prepară doar din 4 ingrediente. Nu conțin zahăr, făină sau lactoză.

Batoane de ciocolata si quinoa expandata

Imagine cu titlu sugestiv: Batoane de ciocolata si quinoa expandata

Quinoa expandată se găsește la magazinele cu profil naturist. Optați pentru un sortiment neîndulcit și obținut din quinoa integrală. Vă las mai jos recomandarea mea.

Boabele de quinoa expandate sunt ușor prăjite. Au o textură ușor crocantă și o aromă discretă de nucă. Pot fi puse în lapte, în supe, în deserturi reci, precum aceste batoane de ciocolată.

Batoane de ciocolată cu quinoa expandată – rețetă

Ingrediente (pentru 6 batoane)

• 100 g de ciocolată fără zahăr (v-o recomand pe aceasta neagră sau albă fără zahăr)
• 70 g de quinoa expandată (v-o recomand pe aceasta integrală)
• 2 linguri de fulgi de cocos
• 1 lingură de unt de arahide fără zahăr (vi-l recomand pe acesta la super-preț)

Mod de preparare

Rupeți ciocolata bucăți și puneți-o într-un bol termorezistent. Topiți-o la bain marie sau la microunde (câte 10-15 secunde). Amestecați până devine complet lichidă.

Peste ciocolata topită adăugați untul de arahide și omogenizați. Incorporați fulgii de cocos și la final quinoa expandată. Amestecați bine.

Transferați compoziția obținută într-o tavă de chec sau într-o tavă pătrată ori dreptunghiulară. Ideal ar fi să folosiți o formă din silicon. În caz contrar, va trebui să puneți hârtie de copt.

Presați compoziția în tavă, într-un strat compact și uniform. Nivelați și dați-o în frigider. Trebuie să stea la rece cel puțin 2 ore, sau până când ciocolata se solidifică complet.

Scoateți masa de ciocolată din formă și tăiați-o sub formă de batoane. Pentru a o porționa mai ușor, fără să se sfărâme, o puteți lăsa puțin în congelator.

Note și sugestii

Quinoa expandată poate fi înlocuită cu boabe de hrișcă expandată, orez integral expandat, mei expandat sau amarant expandat.

Untul de arahide poate fi înlocuit cu unt de migdale, unt de nuci, unt de semințe de dovleac sau cu tahini.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:

Pătrățele de ciocolată pentru diabetici
Bomboane crocante, din ciocolată neagră și susan – o combinație cuceritoare!
Ciocolată de casă delicioasă – fără zahăr și lactate
Batoane de ciocolată înghețată fără zahăr, ouă sau lactate animale – desert sănătos

Sursă rețetă: Lic.veggie, Barritas de quinoa y chocolate: https://www.instagram.com/p/CqT1BPNgNkN/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.