Clătite americane cu banane – doar 2 ingrediente, fără zahăr, lactate, ouă, gluten

Am numit aceste clătite americane cu banane, deoarece seamănă cu clătitele americane pufoase.

Cu toate acestea, varianta pe care v-o prezint este diferită, în sensul că nu conține niciunul din ingredientele regăsite în rețeta clasică.

Clatite americane cu banane fara zahar si gluten

Imagine sugestiva: Clatite americane cu banane fara zahar si gluten

Aceste clătite americane se fac doar din două ingrediente. Apa nu am mai luat-o în considerare ca ingredient.

Nu conțin ouă, lapte, nici măcar făină de grâu, zahăr sau ulei! Pare incredibil, dar este adevărat.

Le recomand celor care au intoleranță la gluten, intoleranță la lactoză sau intoleranță la ouă. Pot fi incluse și în dieta persoanelor care țin cură de slăbire sau mănâncă fără zahăr și ulei.

Clătite americane cu banane – rețetă

Ingredientele sunt pentru 4 clătite medii. Dacă vreți mai multe, dublați sau triplați cantitatea ingredientelor.

Ingrediente

• 95 g de făină de năut (v-o recomand pe aceasta)
• 1 banană coaptă bine
• 100-120 g de apă sau lapte vegetal

Mod de preparare

Decojiți banana, rupeți-o bucăți și puneți-o în vasul blenderului. Adăugați apa și făina de năut. Mixați circa un minut, până când banana se mărunțește complet și rezultă o compoziție fină.

Gustați și vedeți dacă aluatul de clătite este suficient de dulce. În caz contrar, puteți adăuga un îndulcitor natural non-caloric, precum stevia, green sugar sau eritritol.

Puneți o tigaie non-aderentă pe foc. Turnați puțin aluat de clătite cu blenderul în tigaie. Distribuiți-l ușor, pentru a forma un disc.

Puteți face clătitele mai mici sau mai mari. Dacă le faceți subțiri nu vor mai fi americane.

Retete fara gluten

Retete fara gluten

Lăsați focul la mediu. După circa 2-3 minute, sau când fac bule la suprafață, întoarceți clătitele pe cealaltă parte cu o paletă. Sunt gata când s-au rumenit pe ambele părți.

Aceste clătite americane cu banane sunt bune și calde și reci. Sunt dulci și aromate. Le puteți servi cu felii de banane sau alte fructe proaspete, sau cu un gem fără zahăr.

Sau puteți picura pe ele miere, siropuri, iaurt etc. Sunt potrivite ca mic-dejun, ca desert sau gustare între mese.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de clătite fără gluten și fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:

Clătite pufoase fără gluten, din linte înmuiată și banane – fără zahăr, ouă, lactate
Clătite din hrișcă crudă, înmuiată – fără ulei (dieta Oshawa, dieta fără gluten)
Clătite din ovăz și banane – doar 3 ingrediente, fără zahăr și ulei
Clătite fără gluten, din 2 ingrediente – pentru umpluturi dulci sau sărate

Sursă rețetă: Cooking with Plants, Best ever 2 ingredient pancakes: https://www.cookingwithplants.com/2-ingredient-pancakes

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.