Prăjitură de post cu prune și blat din biscuiți – fără zahăr adăugat
Un desert care se face repede, fără coacere în cuptor, este această prăjitură cu prune și blat din biscuiți. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente pentru a o prepara.
Puteți folosi biscuiți fără zahăr sau fără gluten. De asemenea, puteți folosi magiun sau gem de prune fără zahăr, sau prune proaspete și mixate în blender.
Dacă vreți o budincă din Konjac, cu un conținut scăzut de carbohidrați, v-o recomand pe aceasta.
Prăjitură de post cu prune și blat din biscuiți – rețetă
Ingrediente
• 30-50 de biscuiți obișnuiți sau biscuiți fără zahăr
• 700 g de gem de prune fără zahăr (gem de prune fără zahăr)
• 300 ml de apă sau lapte vegetal
• 100 g de amidon (de porumb, de cartofi sau tapioca) sau praf de budincă (v-o recomand pe aceasta, fără zahăr)
• 50 g de fulgi de ovăz (v-i recomand e aceștia fără gluten)
• prune proaspete
• 100 g de migdale crude
• opțional, pentru decor: ciocolată neagră
Mod de preparare
Pregătiți tava în care veți face prăjitura. Eu am folosit o tavă dreptunghiulară medie, în care am pus folie alimentară de plastic.
Înmuiați biscuiții pe rând în apă, lapte vegetal, suc sau compot și apoi așezați un prim strat în tavă.
Spălați prunele proaspete și tăiați-le felii. Tocați cu cuțitul și migdalele, grosier.
Puneți gemul de prune într-o crăticioară împreună cu 200 ml de apă. Adăugați și fulgii de ovăz măcinați și amestecați bine. Puneți vasul pe foc și aduceți la punctul de fierbere.
Între timp, dizolvați amidonul cu 100 ml de apă și când gemul de prune începe să clocotească, dați focul la mic și adăugați amestecul de amidon.
Amestecați repede și energic. Fierbeți gemul până când se îngroașă, ca o budincă. Incorporați și jumătate din cantitatea de migdale.
Gustați să vedeți dacă este suficient de dulce. Dacă nu, adăugați un îndulcitor natural, precum stevia, green sugar sau eritritol.
Turnați jumătate din cantitatea de budincă fierbinte peste primul strat de biscuiți. Distribuiți-o uniform cu o spatulă și nivelați. Așezați al doilea strat de biscuiți (înmuiați în prealabil).
Turnați restul de budincă peste biscuiți și nivelați. Decorați prăjitura cu feliile de prune proaspete, în modelul în care doriți.
Presărați și migdalele mărunțite. Eu am pus și ciocolată neagră rasă pe deasupra. Acoperiți prăjitura cu o folie de plastic și după ce s-a răcorit, se dă la frigider.
Trebuie să stea la rece câteva ore, sau peste noapte, pentru ca budinca să devină fermă. După ce prăjitura s-a întărit, o puteți tăia în pătrate. O porție poate fi cât dimensiunea unui biscuite.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjitură sau tort de biscuiți, pe care vă recomand să le încercați:
Tort de mere și banane de post, fără coacere – fără zahăr, gluten, ulei
Tort economic, din biscuiți, mere și budincă de vanilie – desert rece, de post
Tort de post cu biscuiți și mere crude – trebuie să îl încerci!
Tort rapid cu biscuiți – desert de post