Halva indiană din morcov fără zahăr, făină, ulei – un dulce sănătos, fără alergeni

Această halva de morcov este preluată din bucătăria indiană, dar modificată pentru a se potrivi într-o dietă fără zahăr.

Rețeta originală se face cu zahăr brut din trestie sau zahăr de palmier.

Halva de morcov - reteta indiana

Imagine sugestiva: Halva de morcov: Joegoauk Goa

Autoarea rețetei a găsit o metodă inedită de a înlocui zahărul cu un îndulcitor natural, sănătos.

Recomandă acest desert persoanelor care suferă de alergii, eczeme, astm, în care zahărul și lactatele sunt dăunătoare.

Vezi și Halva din semințe și fulgi de cocos – făcută la rece, fără zahăr

Halva indiană din morcov – fără zahăr, făină, ulei – rețetă

Ingrediente

Mod de preparare

Spălați și curățați morcovii de coajă. Dați-i prin răzătoarea cu găuri mari și gătiți-i la aburi sau căliți-i sub capac, până se îmmoaie complet.

Puneți curmalele și laptele de cocos în blender și mixați până rezultă o pastă fină. Acesta va fi îndulcitorul din rețetă.

Puneți o crăticioară sau o tigaie adâncă (tip wok) la încins pe foc. Adăugați untul de nuci și morcovii. Amestecați bine, cu o lingură de lemn.

Vezi și Halva cu nucă și semințe de cânepă (fără zahăr)

Incorporați apoi pasta de curmale și cardamomul. Omogenizați compoziția. După 1-2 minute, opriți focul. Halvaua de morcov este gata.

Transferați-o în boluri și serviți-o caldă sau după ce s-a răcorit. Se presară deasupra migdale, fistic, pudră de cardamom.

Note și sugestii

Această rețetă de halva indiană poate fi făcută și cu alte legume, precum dovlecel, dovleac sau chiar cu sfeclă.

Curmalele pot fi înlocuite cu stafide sau alte fructe uscate.

Pasta de curmale obținută din curmale și lapte de cocos poate fi înlocuită cu pastă de curmale din comerț sau cu sirop de curmale

Vezi și Halva de casă cu măr – rețetă de post fără zahăr

Sursă rețetă: CHEF AJ, Eczeme allergies, asthma + carrot halwa recipe with dr. Nandita Shah https://www.youtube.com/watch?v=vLvZP1mgn_s&ab_channel=CHEFAJ

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.