Prăjitură de mere fără zahăr, făină, ulei – rețetă rapidă, sănătoasă!

Aceasta este fără îndoială una din cele mai simple rețete de prăjitură de mere. Fără zahăr, făină, ulei sau lactate.

Pare prea frumos ca să fie adevărat, nu-i așa?

Prăjitură de mere fără zahăr, făină, ulei – rețetă rapidă, sănătoasă!

Imagine sugestiva: Prăjitură de mere fără zahăr, făină, ulei: Freepik.com

Prăjitură de mere fără alergeni și fără zahăr

Este un desert rapid și foarte bun la gust, în ciuda listei minime de ingrediente.

Poate fi consumat de persoanele care au alergii sau intoleranțe alimentare, precum intoleranță la gluten sau intoleranță la lactoză.

Este potrivit pentru diabetici, pentru celiaci, pentru cardiaci și cei care țin cură de slăbire – în porții moderate.

Vezi și Prăjitură din 3 ingrediente la airfryer – fără zahăr, gluten, lactoză, ulei

Fiind o prăjitură fără zahăr și ulei, poate fi oferită și copiilor, ca un desert sau ca o gustare sănătoasă.

Dacă nu aveți făină de migdale sau vreți să folosiți altceva, o puteți înlocui cu făină de ovăz fără gluten, alune sau nuci măcinate.

Prăjitură de mere fără zahăr și făină – rețetă

Ingrediente

Mod de preparare

Spălați bine merele și dați-le prin răzătoarea cu găuri mari într-un bol.

Dacă sunt din comerț, vă recomand să le lăsați la înmuiat 10 minute într-o soluție de apă și bicarbonat.

În acest mod veți elimina un procent ridicat de pesticide care se găsesc în coajă. Sau puteți decoji merele, dacă vreți mai multă siguranță.

  Cumpără cartea 100 de Prăjituri fără zahăr  

100 de prajituri fara zahar

Peste merele rase adăugați ouăle și amestecați bine cu un tel, până când ouăle se desfac complet. Incorporați făina de migdale și praful de copt și omogenizați.

Gustați compoziția și adăugați un îndulcitor, după preferință. Vă recomand să folosiți stevia, green sugar sau eritritol.  

Transferați compoziția într-o tavă sau formă pătrată (15 x 15 cm.).

Vezi și Prăjitură turnată cu mere, de post – fără zahăr

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30-40 de minute. Prăjitura trebuie să prindă o crustă rumenă deasupra și să fie coaptă în interior.

Vezi și Prăjitură cu pepene galben, fragedă – fără zahăr și alergeni

Sursă rețetă: Healthy World Fitness: https://www.instagram.com/p/C9-IKLIOOpt/?e=2c30a791-d01c-4abb-9bb1-a77bdd203bd1&g=5

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.