Cremă mousse de ciocolată fără zahăr, fără ouă, lapte, ulei
O rețetă foarte reușită de cremă mousse de ciocolată este cea prezentată mai jos. Se prepară doar din 3 ingrediente.
Nu conține zahăr, lactate, ouă sau ulei. Este fină, pufoasă, dulce. În plus, se face foarte repede, la blender!
Poate fi servită ca desert, de la mic la mare, inclusiv de către persoanele care au diferite intoleranțe sau alergii alimentare.
Folosiți orice fel de lapte doriți (ovăz, migdale, soia, nuci, orez etc.).
La capitolul ciocolată, vă recomand să optați pentru un sortiment fără zahăr și cu un procent mare de cacao.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de cremă de cicolată, pe care vă recomand să le încercați:
Cremă de ciocolată cu cafea – fără zahăr, fără făină, ouă sau lactate
Cremă de ciocolată pe bază de avocado – foarte sănătoasă pentru inimă
Cremă de ciocolată de întins pe pâine, recomandată de un nutriționist pediatru
Cremă de ciocolată fără zahăr - rețetă
Ingrediente
- 120 g de ciocolată neagră fără zahăr
- 4 curmale mari (sau 6-8 mici) moi
- 360 ml de lapte vegetal
Mod preparare rețetă
- În cazul în care curmalele sunt tari, lăsați-le la înmuiat în lapte peste noapte. Dacă sunt moi, nu este nevoie să le mai hidratați înainte, deoarece se vor mixa ușor.
- Rupeți ciocolata bucăți și puneți-o în vasul blenderului. Adăugați curmalele (fără sâmburi) și laptele.
- Mixați bine, până când ingredientele se pulverizează complet și rezultă o compoziție super-fină.
- Transferați mousse-ul de ciocolată într-un bol / borcan de sticlă și dați-l în frigider.
- Lăsați crema la rece până se întărește. Cel mai bine este să o lăsați să stea o noapte întreagă în frigider, pentru a deveni mai fermă și mai aromată.