Cremă mousse de ciocolată fără zahăr, fără ouă, lapte, ulei

O rețetă foarte reușită de cremă mousse de ciocolată este cea prezentată mai jos. Se prepară doar din 3 ingrediente.

Nu conține zahăr, lactate, ouă sau ulei. Este fină, pufoasă, dulce. În plus, se face foarte repede, la blender!

Crema mousse de ciocolata fara zahar - vegan, reteta

Imagine sugestiva: Crema mousse de ciocolata fara zahar – vegan, reteta

Poate fi servită ca desert, de la mic la mare, inclusiv de către persoanele care au diferite intoleranțe sau alergii alimentare. 

Folosiți orice fel de lapte doriți (ovăz, migdale, soia, nuci, orez etc.).

La capitolul ciocolată, vă recomand să optați pentru un sortiment fără zahăr și cu un procent mare de cacao.

Curmale la oferta

Curmale la oferta

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de cremă de cicolată, pe care vă recomand să le încercați:

Cremă de ciocolată cu cafea – fără zahăr, fără făină, ouă sau lactate
Cremă de ciocolată pe bază de avocado – foarte sănătoasă pentru inimă
Cremă de ciocolată de întins pe pâine, recomandată de un nutriționist pediatru

Crema de ciocolata fara zahar

Crema de ciocolata fara zahar

Mousse de ciocolata

Cremă de ciocolată fără zahăr - rețetă

Această cremă de ciocolată fără zahăr este deopotrivă delicioasă și sănătoasă! Nu conține niciun ingredient care poate provoca alergii sau intoleranțe, precum lapte, ouă sau gluten. În plus, se prepară foarte simplu!

Ingrediente
  

  • 120 g de ciocolată neagră fără zahăr
  • 4 curmale mari (sau 6-8 mici) moi
  • 360 ml de lapte vegetal

Mod preparare rețetă
 

  • În cazul în care curmalele sunt tari, lăsați-le la înmuiat în lapte peste noapte. Dacă sunt moi, nu este nevoie să le mai hidratați înainte, deoarece se vor mixa ușor.
  • Rupeți ciocolata bucăți și puneți-o în vasul blenderului. Adăugați curmalele (fără sâmburi) și laptele.
  • Mixați bine, până când ingredientele se pulverizează complet și rezultă o compoziție super-fină.
  • Transferați mousse-ul de ciocolată într-un bol / borcan de sticlă și dați-l în frigider.
  • Lăsați crema la rece până se întărește. Cel mai bine este să o lăsați să stea o noapte întreagă în frigider, pentru a deveni mai fermă și mai aromată.

Notă

Această cremă mousse de ciocolată poate fi servită ca atare, cu lingurița, pe post de desert.
Sau o puteți folosi ca cremă pentru torturi, prăjituri, clătite, gogoși, dar și pentru îmbrăcarea unui tort sau decor pentru brioșe.
Dacă o dați în congelator și o lăsați să se întărească, veți avea o înghețată de ciocolată delicioasă!
Sursă rețetă: Epic Mint Leaves, 3-ingredient vegan chocolate mousse: https://www.instagram.com/p/C9ut5CfqaUP/?e=5c8164b9-a49a-4c45-9445-9c5e83d2c89b&g=5

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.