Chec moale cu ciocolată, fără zahăr și făină – doar 170 kcal

Acest chec fraged cu ciocolată nu are nici un gram de făină sau zahăr. Nu conține nici măcar ulei sau altă sursă de grăsime procesată.

Este un desert cât se poate de simplu, sănătos și totodată hrănitor, lipsit de ingrediente rafinate. Îl recomand tuturor celor care au o alimentație sănătoasă, care au renunțat la zahăr și produsele procesate din comerț.

Chec fraged cu ciocolata fara zahar si faina - bun si pentru diabetici

Imagine cu rol ilustrativ: Chec fraged cu ciocolata fara zahar si faina – bun si pentru diabetici: Kamran Aydinov

Poate fi inclus de asemenea în dieta diabeticilor și a persoanelor cu intoleranță la gluten. Checul are un conținut redus de carbohidrați, fiind adecvat și pentru dieta keto.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de chec fără zahăr și făină pe care vă recomand să le încercați:

Chec cu portocale fără zahăr, făină de grâu sau ulei
Chec fraged cu iaurt și morcov – fără zahăr și făină de grâu
Chec fără zahăr și făină – cu brânză și banane
Chec fără zahăr și făină (keto, diabet)
Chec cu brânză fără zahăr și făină (keto, diabet)

Chec fraged cu ciocolata fara zahar si faina - bun si pentru diabetici

Chec cu ciocolată fără zahăr și făină - rețetă

Categorie Breakfast, Dessert, Snack
Servings 5

Ingrediente
  

Ingrediente pentru primul strat

  • 2 albușuri
  • 20 g de alune/arahide/nuci/migdale coapte
  • 1 linguriță de stevia (sau alt îndulcitor)

Ingrediente pentru al doilea strat

  • 2 ouă întregi
  • 50 ml de lapte
  • 1 lingură de cacao
  • 1 linguriță de stevia

Mod preparare rețetă
 

  • Măcinați alunele prin râșnița electrică de cafea sau printr-un robot, pentru a le mărunți. Nu le procesați prea mult, deoarece vor deveni uleioase.
  • Bateți albușurile cu un mixer, cu puțină sare și îndulcitor, până se transformă într-o spumă tare.
  • Adăugați alunele măcinate și amestecați ușor cu o spatulă, pentru a le incorpora.
  • Transferați această bezea într-o tavă/formă de chec. Dacă folosiți o formă din silicon, nu este nevoie să o ungeți cu ulei sau să o tapetați cu hârtie de copt. Nivelați la suprafață.
  • Dați tava în cuptorul preîncălzit la 150 de grade Celsius, pentru 12 minute. Bezeaua trebuie să fie închegată și fermă la atingere.
  • Cât timp se coace primul strat, pregătiți stratul al doilea, din ciocolată. Spargeți cele 2 ouă întregi într-un bol. Bateți-le cu mixerul timp de 3-4 minute, sau până când cresc în volum și se transformă într-o spumă albicioasă.
  • Amestecați laptele cu pudra de cacao și stevia într-un bol separat, apoi adăugați-o în spuma de ouă. Amestecați ușor cu un tel, pentru omogenizare.
  • Când scoateți bezeaua din cuptor, turnați această compoziție maro deasupra. Bateți tava de masă pentru a elimina găurile de aer și dați tava în cuptor pentru încă 20 de minute.
  • Lăsați checul să se răcească de tot înainte de a-l tăia. Veți vedea că se lasă după ce se răcește.

Notă

Checul poate fi tăiat în 6-8 felii, depinde de câte porții doriți să obțineți și cât de groase să fie.
100 de grame din acest chec au în jur de:
- 167,96 kilocalorii
- 4,59 g de carbohidrați
- 12,41 g de proteine
- 10,31 g de grăsimi
Sursă rețetă: Kochen zu Hause, Desert dietetic delicat cu sufleu de ciocolată, fără un gram de făină și zahăr: https://www.youtube.com/watch?v=L0u3wC35xd4&ab_channel=KochenzuHause

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.