Desert azerbaijan din fructe uscate – fără zahăr și făină

Deserturile din fructe sunt vechi de când lumea.

De fapt, fructele în sine erau consumate pe post de desert în trecut.

Desert azerbaijan din fructe uscate – fara zahar si faina

Imagine cu titlu sugestiv: Desert azerbaijan din fructe uscate – fara zahar si faina

FRUCTELE – CELE MAI VECHI DESERTURI DIN LUME

Roadele pomilor – adică fructele – au fost lăsate de Dumnezeu spre hrană, după cum scrie în Cartea Facerii.

Câteva din fructele care făceau parte din alimentația popoarelor biblice și apar menționate în Vechiul Testament sunt:

– curmalele, smochinele, strugurii, bananele, fisticul, alunul, migdalele, murele, rodiile, pepenele verde și pepenele galben

Citește și – Stafidele sunt cele mai bune „bomboane” pentru copii și adulți!

Aceste fructe pot fi transformate în adevărate tratații dulci.

Egiptenii antici amestecau fructe cu nuci și miere de albine și făceau din ele bomboane.

Bomboanele din fructe uscate și oleaginoase se regăsesc și în bucătăria azerbaidjană.

DESERT AZEBARIJAN DIN FRUCTE USCATE – REȚETĂ

Raportul este de 1:1 fructe uscate și fructe oleaginoase.

Cea mai simplă combinație este cea dintre nuci și curmale.

Curmalele sunt foarte dulci și lipicioase, iar nucile au o textură uscată și un efect echilibrant. Însă puteți diversifica rețeta după preferință.

INGREDIENTE

• 200 g de curmale uscate
•  100 g de caise uscate
•  100 g de stafide
•  300 g de miez de nucă, sau cât cuprinde compoziția

MOD DE PREPARARE

Spălați curmalele și caisele uscate cu apă fierbinte.

Scurgeți-le de apă și dați-le prin mașina de tocat carne, într-un bol încăpător.

Dați și miezul de nucă prin mașina de tocat.

Adăugați stafidele întregi și amestecați cu mâinile.

În cazul în care compoziția este prea moale, mai adăugați miez de nucă măcinat.

Compoziția trebuie să fie legată și lipicioasă.

Modelați-o sub formă de biluțe. Acestea pot fi mai mici sau mai mari, după preferință.

La final, bomboanele se dau prin nucă măcinată.

Se dau la frigider și se lasă să stea puțin, cât să se întărească mai bine.

Pe cât stau mai mult la rece, pe atât mai solide devin. În plus, își dezvoltă mai bine aromele și bomboanele capătă un gust mai dulce și mai bogat.

NOTE ȘI SUGESTII

Nucile pot fi înlocuite cu alte oleaginoase, precum alune, migdale sau caju.

Curmalele și caisele pot fi înlocuite cu alte fructe uscate, lipicioase, precum smochine sau prune uscate.

Stafidele pot fi înlocuite cu merișoare, coacăze uscate sau goji uscate.

În compoziția bomboanelor se pot adăuga și alte ingrediente, precum:

→ pudră de cacao
→ fulgi de nucă de cocos
→ semințe
→ biscuiți măcinați
→ chipsuri de ciocolată
→ pudră de scorțișoară
→ esență de rom, vanilie, migdale sau citrice

Bomboanele pot fi date la final prin pudră de cacao sau fulgi de cocos.

REȚETE SIMILARE

Pe site-ul nostru puteți găsi mai multe rețete de deserturi din fructe fără zahăr:

Bomboane din prune uscate, mac și cacao – fără zahăr
Bomboane Raffaello de post (rețetă video)
Bomboane fără foc, din banane și semințe de in
Bomboane din nucă, miere și cacao – delicioase și sănătoase

Surse articol:

1. Hand Hayati, Our secret sugar and flour free dessert recipe: https://www.youtube.com/watch?v=CQuKEVeCKK0&t=447s&ab_channel=K%C9%99ndH%C9%99yat%C4%B1
2. My Life Cookbook, Easy dried fruit balls: https://mylifecookbook.com/superfoods-fruit-nut-bites/
3. History of Candy? Candy History: http://www.candyhistory.net/
4. Ovidiu Bojor, Dumitru Răducanu, Plante și Miresme Biblice – Hrană Pentru Suflet și Trup, Editura Fiat Lux, București

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.