Tartă cu mascarpone, fără zahăr și făină

Un desert suav și ușor pe care îl puteți încerca cu proxima ocazie este această tartă cu mascarpone.

Ce anume îi dă unicitate? Faptul că nu conține deloc zahăr, nici făină de grâu sau alte cereale.

Tarta cu mascarpone, fara zahar si faina

Imagine cu titlu sugestiv – Tarta cu mascarpone: Susanne Nilsson

Blatul se face din făină de migdale și cocos. Se folosesc grăsimi sănătoase, precum ouă și unt.

Crema se prepară din lapte, mascarpone și gelatină.

Este un desert potrivit pentru cei care țin dieta keto, adică un regim care presupune un aport redus de carbohidrați și un consum mare de grăsimi.

Este una din cele mai bune diete, care îmbunătățește semnificativ sănătatea și ajută la slăbit.

Tartă cu mascarpone, fără zahăr – rețetă

Ingrediente blat

  • 2 ouă
  • 1,5 linguri de eritritol
  • 50 g de unt
  • 1,5 linguri (20 g) de cacao
  • 2,5 linguri (80 g) de făină de migdale
  • 14 linguri (100 g) de făină de cocos

Ingrediente cremă

  • 200 ml de lapte (de vacă sau vegetal)
  • 4 linguri de mascarpone
  • 1 lingură de eritritol
  • 20 ml de apă fierbinte
  • 1 linguriță de gelatină

Mod de preparare

Pregătiți o tavă rotundă cu diametrul de 20 cm. Ungeți-o cu puțin ulei și așterneți o hârtie de copt.

Puneți ouăle într-un bol. Adăugați eritritolul și mixați cu un mixer cu tel, cât să se spumeze ușor ouăle.

Topiți untul în microunde sau pe bain-marie.

Turnați untul topit peste spuma de ouă. Adăugați puțină vanilie, dacă vreți.

Mixați din nou. Adăugați apoi pudra de cacao și omogenizați.

Trebuie să obțineți o compoziție ciocolătoasă.

Incorporați făina de cocos, apoi făina de migdale, folosind o paletă.

Frământați apoi cu mâinile, pentru o mai bună omogenizare.

Aluatul final trebuie să fie ușor sfărâmicios. Modelați-l într-o bilă.

Puneți bila în tavă și presați-o cu degetele. Distribuiți alautul uniform, acoperind toată suprafața tăvii.

Înțepați aluatul din loc în loc.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Lăsați blatul să se coacă preț de 20-25 de minute.

Preparați crema. Puneți laptele și mascarpone într-un pahar înalt. Adăugați eritritolul și mixați cu telul.

Puneți cei 20 ml de apă fierbinte într-un bol. Adăugați gelatina și amestecați. Lăsați-o să se dizolve 5 minute.

Topiți-o apoi pe bain-marie, până devine lichidă.

Turnați-o în paharul cu lapte și mascarpone. Mixați până la omogenizare.

Turnați ușor compoziția obținută peste blatul scos din tavă.

Introduceți tava în frigider. Lăsați prăjitura să stea minim jumătate de oră.

Dacă crema nu s-a închegat, mai lăsați-o câteva ore.

Presărați pe deasupra miez de nucă mărunțit.

Tarta se poate decora și cu fructe proaspete, dacă vreți, precum zmeură, căpșuni, afine.

Tăiați tarta ca pe tort.

Este foarte moale și delicată.

Rețete similare

Tartă din ovăz și prune uscate, fără zahăr

Tartă cu cremă de avocado, fără zahăr și făină

Tartă cu brânză dulce și stafide, fără făină și puțin zahăr

Note și sugestii

Mascarpone poate fi înlocuit cu altă cremă de brânză fină.

Dacă nu consumați carne, puteți folosi agar-agar în locul gelatinei din porc.

Agar este o gelatină vegetală, obținută din alge marine roșii.

Are o putere de închegare mult mai mare decât gelatina obișnuită.

În plus, are și beneficii pentru sănătate. Se poate procura de la magazinele naturiste.

Eritritolul este unul din cei mai buni îndulcitori naturali. Nu are calorii, nici nu afectează glicemia sau insulina.

Pe primul loc este stevia, iar pe locul doi eritritol.

Și acesta se găsește în magazinele naturiste. Dar poate fi procurat și din hypermarketuri, precum Selgros.

Rețetă preluată din: Family Recipes, Take cocoa, some milk, almond flour, make a wonderful dessert without sugar, without gluten: https://www.youtube.com/watch?v=XJ6gZ6PV8Zg&ab_channel=Familienrezepte

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.