Înghețată de pepene galben cu smântână și doar 50 g de zahăr!

Înghețata de pepene galben are o aromă unică. Cine îi poate rezista?

Dacă ați ști cât de ușor se prepară în casă, cu siguranță nu ați mai da bani pe înghețata din comerț!

Inghetata de pepene galben

Imagine cu titlu sugestiv inghetata de pepene galben: Racool studio – www.freepik.com

Înghețată de casă, doar din smântână

Aveți nevoie doar de două ingrediente principale: pepene galben și smântână.

Nu trebuie să puneți ouă sau alte ingrediente.

Smântâna dă înghețatei o textură cremoasă și pufoasă.

Rețeta de mai jos are o cantitate mică de zahăr – 50 de grame. Dacă nu vreți să folosiți zahăr, îl puteți înlocui cu miere sau alt îndulcitor.

Cu cât pepenele galben este mai copt și mai aromat, cu atât mai puțin îndulcitor va necesita înghețata.

Această înghețată de pepene galben este potrivită și pentru copii.

Nimic nu se fierbe, totul se face la rece. Asta înseamnă că veți beneficia de conținutul complet de nutrienți din pepene și din smântână.

Citește șiÎnghețată de casă care nu face cristale de gheață – doar 2 ingrediente!

Beneficiile consumului de pepene galben

Conține vitamine și minerale diverse, precum vitaminele A, C și B9, calciu, magneziu, potasiu și fosfor.

Pepenii cu miezul galben au aceeași concentrație de beta-caroten precum morcovii. Acesta este convertit în corp în vitamina A, un alt antioxidant benefic sănătății.

Vitamina A susține sănătatea ochilor, împreună cu luteina și zeaxantina, celulele roșii de sânge și imunitatea.

Vitamina C ajută la producția vaselor de sânge, cartilajului, mușchilor și colagenului în oase.

Potrivit USDA, 177 de grame de pepene galben crud are 60 de calorii, 14,4 g de carbohidrați, 14 g de zaharuri și 1,5 g de proteine.

Beneficiile sale se datorează conținutului de electroliți, antioxidanți și apă (peste 90%).

Potrivit „Very Well Fit”, consumul de pepene galben asigură o bună hidratare a organismului.

Conținutul redus de sodiu și bogat în potasiu îl recomandă persoanelor cu tensiunea arterială crescută sau cu risc de accidente vasculare cerebrale.

Citește șiSorbet de pepene galben – un desert răcoritor pentru zilele caniculare

Înghețată de pepene galben – rețetă

Ingrediente

  • 300 g de smântână grasă (pentru frișcă)
  • 300 g de pepene galben
  • 50 g de zahăr

Mod de preparare

Tăiați pepenele felii și îndepărtați coaja. Tăiați miezul cubulețe și puneți-le într-un bol.

Introduceți mixerul vertical și pasați-le până se fac piure.

Puneți smântâna într-un bol separat. Adăugați zahărul și mixați cu mixerul 4-5 minute, până se îngroașă.

Turnați piureul de pepene în smântână și mixați încă puțin, pentru omogenizare.

Turnați compoziția într-o caserolă de plastic și puneți capacul. Ddați-o la congelator pentru 10-12 ore.

Se scoate cu o cupă de înghețată și se pune în boluri, pahare sau cornete.

Este absolut delicioasă! Se poate servi ca atare, sau cu puțină miere și nuci pe deasupra.

Citește șiDe ce înghețata nu este un desert periculos pentru siluetă

Surse articol:

1. Super Kelinchak, Freeze the Melon: https://www.youtube.com/watch?v=SOX16UF-RgM&ab_channel=SUPERKELINCHAK
2. Jonathan Valdez, Barbie Cervoni, Cantaloupe Nutrition Facts and Health Benefits, Very Well Fit: https://www.verywellfit.com/cantaloupe-nutrition-facts-calories-and-health-benefits-4110083
3. Annette McDermott, Atli Arnarson, 7 Nutritious Benefits of Eating Cantaloupe, Healthline: https://www.healthline.com/health/food-nutrition/benefits-of-cantaloupe

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.