Pască cu brânză, ciocolată și mascarpone
Această pască brânză, ciocolată și mascarpone combină în mod ingenios trei gusturi bogate: ciocolata, brânza și frișca.
Este o rețetă foarte atractivă, mai ales pentru femeile care vor ceva diferit pentru masa de Paște.
Pasca nu conține ciocolată propriu-zis, ci blatul se face din cacao.
Blatul maro se alternează cu crema de brânză și dă un aspect deosebit.
Stratul de mascarpone este opțional, însă acesta finisează într-un mod inedit pasca la final. Va arăta ca un tort.
Cuprins
Pască cu brânză, ciocolată și mascarpone – rețetă
Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Puteți folosi lactate integrale, sau degresate.
Ingrediente pentru blat:
- 125 g de unt
- 2 ouă mari
- 200 g de zahăr
- 120 ml de lapte dulce
- 180 g de făină de cozonac
- 100 g de pudră de cacao
- 2 lingurițe de esență/extract de vanilie
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 ½ lingurițe de praf de copt
- 1 linguriță de sare
- 120 ml de apă fierbinte
Ingrediente pentru stratul de brânză:
- 300 g de cremă de brânză:
- 1 ou
- 50 ml de frișcă
- 50 g de zahăr
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru stratul de mascarpone:
- 250 g de mascarpone
- 250 ml de frișcă
- 50 g de zahăr pudră
- 1 linguriță de esență de vanilie
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 170 de grade Celsius.
Pentru a coace această pască, aveți nevoie de o tavă/formă rotundă cu diametrul de 20 cm.
Ungeți-o cu ulei și așterneți-o cu hârtie de copt, inclusiv pe pereți.
Cum se face blatul
Puneți untul și zahărul într-un bol și mixați-l 5 minute, până când se transformă într-o spumă aerată.
În alt bol, cerneți printr-o sită ingredientele uscate și apoi amestecați-le: făina, praful de copt, bicarbonatul, pudra de cacao și sarea.
În spuma de unt, adăugați câte un ou pe rând și mixați. Adăugați la final esența de vanilie.
Adăugați apoi făina și laptele alternatate în 3 rânduri: o dată făină, o dată lapte, o dată făină.
La final adăugați apa fierbinte și mixați.
Cum se face stratul de brânză
Puneți crema de brânză într-un bol și pasați-o/mixați-o până se face fină. Incorporați treptat zahărul pudră și mixați. Adăugarea și sarea.
Răzuiți pereții bolului de câte ori este nevoie.
Adăugați apoi oul bătut, frișca și esența de vanilie, până când toate ingredientele se incorporează.
Asamblare
Turnați jumătate din compoziția de blat în tava/forma pregătită. Nivelați cu o spatulă.
Turnați apoi un sfert din umplutura de brânză și nivelați cu o spatulă.
Turnați restul de compoziție de blat, apoi restul de umplutură de brânză.
Uniformizați cu o spatulă.
Coacerea
Introduceți tava în cuptor și lăsați-o circa o oră, sau până când mijlocul este aproape făcut. În centru trebuie să arate ca un jeleu închegat.
Stingeți focul, deschideți puțin ușa cuptorului și lăsați pasca în interior 20 de minute să se răcorească gradual.
Scoateți-o apoi din cuptor și lăsați-o să se răcească de tot în tavă.
Acoperiți-o cu o folie de plastic și dați-o în frigider pentru minim 2 ore.
Cum se face stratul de mascarpone
Puneți mascarpone într-un bol. Adăugați frișca, zahărul pudră și esența de vanilie.
Mixați până când obțineți o cremă densă, precum frișca întărită.
Acoperiți bolul cu folie de plastic și dați-o în frigider. Rezistă la rece 2 zile.
Decorarea
După ce pasca a stat 2 ore la frigider și crema de mascarpone s-a răcit, puteți merge la pasul următor, adică decorarea.
Scoateți pasca din tavă și așezați-o pe un platou. Ungeți toată suprafața cu crema de mascarpone, îmbrăcând și pereții.
Folosiți o spatulă.
Cu un poș, puteți face diverse floricele sau ornamente pe pască.
Pregătiți acest desert cu cel puțin o zi înainte de a o servi.
Citește și:
Pască ușoară, cu cremă de brânză și iaurt
Pască din brânză și smântână fără aluat
Rețetă tradusă din: Chici Dodoo, Chocolate Cheesecake, Bake By Chichi: https://bakesbychichi.com/2016/10/chocolate-cheesecake-cake.html