Rahat turcesc din suc portocale și bucăți de nuci – trebuie să îl încerci!
Deși pare un desert sofisticat, rețeta de rahat turcesc cu portocale și nuci prezentată mai jos este cât se poate de simplă!
Vei fi uimită de cât de ușor accesibile sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a-l prepara. Este de asemenea impresionant că nu se folosește mult zahăr la rețetă!
Cuprins
Rahat turcesc, cu portocale și nuci – rețetă
Ingrediente
- sucul de la 3 portocale
- 1 lămâie
- 100 g de zahăr
- 200 g de nuci
- 100 g de amidon de porumb
- 100 ml de apă
Metodă de preparare
Întrucât veți face acest desert în casă, nu ezitați să folosiți ingrediente cât mai naturale.
De pildă, este mai comod să utilizați suc de portocale cumpărat de-a gata din comerț. Însă este mai sănătos să îl faceți în casă.
Stoarceți 3 portocale sau cât este necesar pentru a obține 1 pahar de suc (200 ml).
Stoarceți apoi și lămâia, cât să obțineți 2 linguri de suc.
Citește și – Halviță de susan – un desert benefic pentru persoanele care suferă de spasmofilie, osteoporoză, fracturi
Turnați sucul de portocale într-un bol. Adăugați amidonul și amestecați energic cu telul. Trebuie să obțineți o compoziție fină, fără cocoloașe.
Din sucul de lămâie, apa și zahărul se prepară un sirop. Se pun într-o cratiță și se fierb circa 10 minute, sau până când rezultă un lichid grosuț.
Dați focul la mic și incorporați amestecul de suc de portocale și amidon în sirop, puțin câte puțin. Amestecați continuu cu telul.
Lăsați compoziția să clocotească încă un minut, amestecând continuu.
Trebuie să obțineți o compoziție groasă. Incorporați apoi nucile mărunțite și omogenizați.
Pregătiți o tavă sau o formă pătrată/dreptunghiulară, pe care ați uns-o cu puțin ulei/unt. Presărați fundul și pereții tăvii cu amidon.
Turnați compoziția în tavă și nivelați la suprafață. Pentru a lucra mai ușor, presărați puțin amidon deasupra.
Acoperiți tava cu o folie de plastic. Introduceți-o în frigider și lăsați-o până a doua zi. Trebuie să se închege complet.
Când rahatul s-a întărit, se răstoarnă pe un tocător și se taie cuburi, mai mici sau mai mari.
Pentru a nu se lipi de mâini, presărați bucățile de rahat cu amidon. Dați-le apoi prin zahăr pudră sau nucă de cocos.
Se păstrează în caserole, la frigider.
Citește și – Halva din semințe și miere – doar 2 ingrediente!
Rahatul turcesc este fin și aromat, care se servește exclusiv ca desert.
Sugestii
Pentru a obține o culoare portocalie mai intensă a rahatului, puteți folosi puțină pudră de turmeric. Se amestecă în siropul de zahăr și suc de lămâie.
Dacă doriți să dați rahatului alte arome și culori, puteți folosi diverse tipuri de suc de fructe: coacăze negre, căpșuni sau alte fructe de pădure, vișine, piersici, ananas, mango, rodie etc.
Se pot adăuga și arome speciale, precum mentă, scorțișoară, ghimbir, trandafir.
Ca și umpluturi, se pot folosi nuci, alune, migdale, fistic sau arahide, sau o combinație.
Citește și – Caramele de casă care se topesc în gură și țin o veșnicie!
Sursă articol: Rețete Ușoare.eu, Rahat turcesc de portocale și nuci: https://retete-usoare.eu/rahat-turcesc-de-portocale-cu-nuci/