Cea mai simplă și economică prăjitură de casă

Această prăjitură satisface pofta de dulce într-un mod cât se poate de simplu și rapid, fără să vă solicite prea mult timp în bucătărie.

Compoziția se face foarte ușor, fără mixer. Prăjitura constă doar dintr-un blat moale, obținut din lapte, ouă și făină.

Cea mai simpla si economica prajitura de casa

Cea mai simpla si economica prajitura de casa: freepik.com

Nu conține cremă sau alte ingrediente sofisticate.

În ciuda simplității sale, este o prăjitură reușită, pufoasă și savuroasă.

Cea mai simplă și ieftină prăjitură – rețetă

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 250 ml de lapte
  • 125 g de zahăr
  • 125 ml de ulei
  • 17 linguri de făină
  • 1,5 linguri de oțet (9%)
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri de dulceață

Mod de preparare

Spargeți ouăle într-un bol. Adăugați zahărul tos și zahărul vanilat. Puneți și puțină sare, apoi amestecați cu telul până rezultă o compoziție spumoasă.

Incorporați uleiul, apoi laptele. După ce ați amestecat bine, adăugați treptat făina, cernută prin sită în prealabil și praful de copt.

Bateți compoziția cu telul rapid, ca să nu se formeze cocoloașe.

Ultimul ingredient pe care trebuie să îl adăugați este oțetul. Amestecați ultima dată, pentru omogenizare.

Citește și – Prăjitură simplă cu lămâie – rețetă aromată,ușor de făcut acasă

Ungeți o tavă cu puțin unt sau ulei. Puteți folosi o tavă pătrată sau dreptunghiulară. La fel de bine poate fi folosită o tavă de chec sau de tort.

Turnați aluatul în tavă și nivelați.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Coaceți prăjitura circa 40 de minute.

Înainte de a o scoate din cuptor, faceți testul cu scobitoarea.

După ce s-a răcorit, transferați prăjitura pe un tocător de lemn.

Puneți câteva linguri de gem sau dulceață într-un bol. Înmuiați o pensulă în dulceață și ungeți toată suprafața blatului.

Stratul nu trebuie să fie foarte gros. Se poate folosi dulceață sau gem de caise, căpșuni, citrice etc.

Puteți de asemenea presăra la final prăjitura cu nucă de cocos.

Se lasă să se răcească de tot, apoi se taie pătrate.

Ați văzut cât de ușor puteți face o prăjitură de casă? O puteți servi cu o ceașcă de ceai, cafea sau lapte.

Se poate oferi și copiilor, deoarece nu conține mult zahăr.

În loc de gem puteți folosi felii de fructe (caise, portocale, mere, pere, ananas), pe care le veți pune deasupra blatului crud, înainte de a introduce tava în cuptor.

Citește și – Prăjitură arăbească din cocos, iaurt și lămâie – foarte simplă şi bună

Sursă articol: Rețete Ușoare.eu, Făină, lapte și ouă. Prăjitură economică pentru toată familia: https://retete-usoare.eu/faina-lapte-si-oua-prajitura-economica-pentru-toata-familia/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.