RULADĂ de ciocolată cu AVOCADO rețetă + beneficii

Avocado a câștigat mult în popularitate față de alte fructe importate datorită conținutului său nutrițional deosebit de bogat. În mod cu totul atipic pentru un fruct, conține cantități mari de grăsimi sănătoase.

CE CONȚINE AVOCADO

O porție (100 g) de avocado poate acoperi 26% din doza zilnică de vitamina K, 20% din acid folic (vitamina B9) și 17% din vitamina C.

Rulada de ciocolata cu avocado

Este de asemenea o sursă bună de potasiu (14% din DZR), vitamina B5, vitamina B6 și vitamina E. În avocado găsim și doze mai mici de magneziu, cupru, fier, zinc, mangan, fosfor și alte vitamine din complexul B, precum B1, B2 și B3.

Din cele 9 g de calorii pe care le conține, 7 g sunt fibre, ceea ce înseamnă că avocado este un aliment sărac în calorii.

__________________________

BENEFICIILE CONSUMULUI DE AVOCADO 

Cel mai important avantaj al includerii acestui aliment în dieta noastră este protejarea împotriva bolilor cardiovasculare.

Studiile au arătat că avocado îmbunătățește markerii sangvini asociați cu un risc crescut de boli și evenimente cardiace: colesterolul, trigliceridele, markerii inflamatorii și tensiunea arterială.

__________________________

RULADĂ CU AVOCADO – REȚETĂ 

Alte rețete de ruladă puteți găsi aici.

Ingrediente

• 1 avocado
• 1 cană cu miez de nucă măcinat
• 3 linguri de alune de pădure măcinate
• 3 linguri de fulgi de ovăz măcinați (făină de ovăz)
• 2 linguri de miere cremoasă
• 1 lingură de pudră de roșcove sau cacao
• opțional: 1 linguriță de ulei sau unt de cocos

Preparare

Avocado trebuie să fie copt bine, dar nu terciuit. Este potrivit pentru un consum imediat sau pentru rețete când pătrunde ușor degetul în el.

Tăiați avocado în două, scoateți pulpa și puneți-o în blender. Adăugați nuca, alunele și ovăzul măcinate, mierea și pudra de roșcove sau de cacao.

Mixați câteva secunde, pentru omogenizare.

Întindeți compoziția obținută pe o folie de plastic alimentară sau pe o hârtie de copt. Modelați-o sub forma unui sul, apoi rulați cu tot cu hârtie cât mai strâns, ca să iasă o ruladă cât mai fermă.

Strângeți capetele și introduceți rulada în congelator. Lăsați-o să stea circa o oră, apoi o puteți porționa și servi.

Rulada de avocado se taie rondele și se așază alături de o ceașcă de cafea, ceai sau lapte.

__________________________

Surse:

1. Healthline, 12 Proven Health Benefits of Avocado: https://www.healthline.com/nutrition/12-proven-benefits-of-avocado

2. Centrul Medical Naturalia, Rondele de ciocolată cu alune, Conceptul Alimentului Integral, Editura Christiana, 2015, p. 70

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.