Clicky

NUGA de casă – rețetă din 2 ingrediente

Am găsit această rețetă pe un site spaniol. Se numește „turron blando de almendras”, iar în traducere înseamnă „nuga moale de migdale”.

Este un desert tradițional în Spania care se prepară îndeosebi la Crăciun. Poate înlocui batoanele de nuga din comerț, care sunt pline de aditivi nocivi pentru sănătate.

Nuga de migdale

La rețeta clasică se folosește o cantitate mare de zahăr și albușuri de ou. Noi vă prezentem o versiune dietetică, cu sirop de agave. De altfel, această nuga se prepară doar din 2 ingrediente.

În loc de migdale puteți folosi alt tip de fructe oleaginoase, sau un amestec: nuci, alune, fistic.

___________________________

Nuga din migdale – rețetă

Ingrediente

• 175 g de migdale crude
• 50 g de sirop de agave

Pe lângă aceste ingrediente, puteți adăuga și unele mirodenii, precum scorțișoară, esență de vanilie, lămâie, etc.

Preparare

Puneți migdalele într-o tigaie pe foc. Potriviți temperatura. Amestecați des, având grijă să nu se ardă.

După ce s-au uscat puțin, vărsați-le pe o coală de hârtie, într-un singur strat, și lăsați-le la răcit complet.

Cântăriți apoi 125 de grame de migdale și măcinați-le fin. Restul de 25 de grame, tocați-le cu un cuțit, grosier.

Puneți apoi siropul de agave într-un ibric, la foc mic. Adăugați migdalele măcinate și cele mărunțite grosier și amestecați. Lăsați compoziția pe foc câteva minute, până se omogenizează.

După ce s-a răcorit, frământați compoziția cu mâinile. Trebuie să obțineți o pastă elastică, modelabilă.

Transferați-o într-o formă tapetată cu hârtie de copt. Aluatul trebuie să aibă o grosime de circa 1-2 degete.

Presați cu degetele sau cu fundul unui pahar, pentru a obține o masă cât mai compactă. Acoperiți aluatul cu un șervețel absorbant și așezați o greutate peste el. Introduceți tava în frigider. Lăsați aluatul să stea câteva zile la rece, schimbând hârtia în fiecare zi.

După ce s-a întărit, se poate tăia sub formă de batoane sau pătrățele.

___________________________

Sursă: Cocina de Nihacc, Turrón blando de almendras: https://cocinadenihacc.wordpress.com/2015/12/28/turron-blando-de-almendras/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *