PRĂJITURĂ cu AVOCADO și LĂMÂIE – fără zahăr sau făină

Această prăjitură nu se încadrează în tiparul clasic, în sensul că nu conține blat făcut din făină, nu este îndulcită cu zahăr, nu conține nici măcar ulei.

Se prepară doar din fructe, proaspete și uscate. Autoarea rețetei, Elena Pridie, o numește „prăjitură”, însă este mai mult o budincă, sau o cremă de fructe, deosebit de aromată și fină.

Prajitura cu avocado: nadialim.com

Poate fi dată și copiilor, în locul deserturilor cu zahăr și făină rafinate, care pot dăuna sănătății. Și adulții care țin cură de slăbire sau regim pot alege acest tip de dulce natural, fără riscuri pentru siluetă.

_____________________________

Prăjitură cu avocado și lămâie – rețetă

Ingrediente

• 1 avocado
• 1 lămâie
• 100 g de curmale
• 2 linguri de miere

Preparare

Scoateți sâmburii de la curmale și puneți-le într-un bol. Turnați peste ele apă fierbinte, cât să le acopere și lăsați-le la înmuiat câteva minute.

Între timp, tăiați fructul de avocado în două. Scoateți sâmburele și extrageți pulpa cu o linguriță. Puneți-o în vasul unui blender/robot de bucătărie.

Curățați lămâia de coajă, tăiați-o sferturi (scoateți sâmburii) și puneți-o peste avocado.

Adăugați mierea de albine și curmalele scurse de apă.

Mixați câteva secunde, până rezultă o pastă omogenă. Dacă este prea moale, puteți adăuga pudră de roșcove (carob) sau cacao, fulgi de cocos, biscuiți măcinați, migdale/nuci măcinate sau alte ingrediente uscate.

Transferați compoziția pe un platou într-un strat de 1-2 cm. Nivelați și dați prăjitura la frigider. Lăsați-o să stea cel puțin o oră la rece, să se întărească.

Se servește apoi ca atare, cu lingurița.

Dacă doriți ca prăjitura să aibă o aromă mai intensă de lămâie, puteți adăuga și coaja (dacă este bio), sau puteți folosi esență/extract de lămâie. O aromă foarte plăcută are și lămâia verde (lime), care merge la această rețetă.

_____________________________

Sursă: Elena Pridie, Rețete din Crudități, Prăjituri, Prăjitură cu lămâie (1), Editura Sian Books, p. 152

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.