CIOCOLATĂ de CASĂ fără lactate – varianta sănătoasă

Ciocolata din comerț este foarte gustoasă, dar conține foarte mult zahăr și multe alte ingrediente dăunătoare sănătății. În plus, dă dependență și alterează gustul natural, mai ales la copii.

În acest articol vă prezentăm o variantă de ciocolată sănătoasă, pe care o puteți prepara în casă. Este delicioasă, conține doar ingrediente naturale și este bogată în antioxidanți și grăsimi sănătoase.

Ciocolată de casă fără lapte

Nu conține lapte praf, nici măcar zahăr. Se prepară cu ulei de cocos (care are proprietatea de a se întări la temperaturi mici), miere de albine și fructe uscate.

Înlocuiți pudra de cacao cu pudră de roșcove (carob) dacă vreți să oferiți această ciocolată copiilor. Pudra de roșcove are un gust dulce și nu conține cafeină. Are de asemenea un conținut mai ridicat în minerale și antioxidanți.

__________________________

Ciocolată de casă fără lapte – rețetă

Ingrediente

• 50 g de cacao (sau pudră de roșcove)
• 120 ml de ulei de cocos topit
• 60 g de miere lichidă
• 4 linguri de fructe uscate (merișoare, coacăze, stafide, goji etc)
• 4 linguri de alune sau nuci mărunțite
• un praf de sare
• opțional: arome (rom, vanilie, lămâie, mentă, portocală etc)

Preparare

Dacă uleiul de cocos este solid, topiți-l câteva secunde pe bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Procedați la fel cu miere, dacă este zaharisită. Aceste două ingrediente trebuie să fie lichide.

Amestecați uleiul de cocos și mierea cu pudra de cacao, până la omogenizare. Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Nivelați frumos și presărați fructele uscate și nucile/alune pe toată suprafața. Introduceți tava în congelator și lăsați ciocolata să se stea la rece cel puțin 30 de minute, pentru a se întări.

Scoateți tava din congelator, ridicați folia și desprindeți-o de pe folie. Rupeți ciocolata bucăți și păstrați-le într-o caserolă, în frigider.

Nu țineți această ciocolată la temperatura camerei în timpul verii deoarece se va topit. Uleiul de cocos se solidifică la temperaturi mici și devine lichid la temperaturi mari.

_______________________

Sursă: Liver Doctor, Dairy Free Cranberry Chocolate Bark: https://www.liverdoctor.com/dairy-free-cranberry-chocolate-bark/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.